De eerste seizoenshelft zit erop! Het is boven verwachting goed verlopen kunnen we wel stellen. Za1 zonder puntverlies als koploper de winterstop in en nog uitzicht op deelname aan het grote KNVB Bekertoernooi. Za2 die een grote stap heeft gezet in het spelen van prestatievoetbal, waarin hun beleving en teamgeest een enorme boost heeft gekregen, wat ook tot uitdrukking komt in de aanwezigheid op iedere training. Een luxe probleem dat er iedere dinsdag en donderdag soms wel 40 spelers het hoofdveld bespelen! En als kers op de taart heeft ons za2 zich al geplaatst voor de promotiepoule in het voorjaar, waar 8 teams gaan strijden om een plek in de reserve 1e klasse. Waarbij er nu al de zekerheid is dat zowel de trainingsstaf van ons 1e en ons 2e elftal volgend jaar intact blijven met contractverlengingen voor de trainers Janwillem van Holland en Samir van Pieterson.

Blijft er nog wat te wensen over? jazeker. 40 a 42 spelers fit hebben en houden was een enorme onverwachte meevaller maar wat zou het mooi zijn als dat kan leiden tot 3 prestatieteams op de zaterdag, waar dan ook nog ons good old za4 en onze jonge honden 023-Recreatief onder leiding van Tom Damveld spelen! In de loop van januari / februari gaan we de mogelijkheden daartoe inventariseren en met spelers en begeleiding het gesprek aan. We zijn gelukkig met hoe het tot op heden is verlopen en we gaan er alles aan doen om een stap verder omhoog te zetten. Dat zal een enorme uitdaging worden omdat spelers die soms minder aan spelen toekomen ook ambities hebben, maar we hopen dat onze geweldige clubbeleving, de gezelligheid en ons fantastische sportpark en de duidelijkheid die we gaan bieden, alle spelers bij onze mooie club houden. Daarnaast zijn rust, vertrouwen en veiligheid binnen onze vereniging belangrijke kernwaarden en we zijn er alert op deze invulling te blijven geven.

Ook staan we hier nog even stil bij onze jeugdprestatieteams. Zowel 019-1 als 017-1 hebben een moeilijke start gekend deze competitie maar het blijkt wel dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Met gedreven trainers en begeleiding zijn ze erin geslaagd om in de najaarscompetitie weer met beter voetbal de nodige punten te sprokkelen, waarbij 019-1 bij de bovenste is geëindigd.

Bij onze 015, 013 en 012 prestatieteams zijn naast spelplezier, leren en jezelf ontwikkelen heel erg belangrijk. Winnen kan het plezier verder verhogen, maar het is en blijft belangrijk om van mooie goals, goede acties en mooi samenspel en combinatievoetbal te genieten! Dat is wat voetbal zo prachtig maakt en mag niet door te veel focus op zogenaamd moeten winnen verloren gaan! Dat gezegd hebbende kan geconstateerd worden dat ook deze teams prima draaien en we wensen dan ook dat all onze jeugdspelers het nieuwe jaar met veel plezier blijven voetballen bij Rigtersbleek.

Ter afsluiting nog even aandacht voor het volgende:

  1. Woensdag 28 december kunnen alle jeugdspelers van Rigtersbleek tot 15 jaar deelnemen aan onze eerste editie van het jaarlijks terugkerende Zaalvoetbaltoernooi in de Deppenbroekhal. De aanmeldingsdatum is verstreken, maar als je vragen hebt kun je hierover contact opnemen met onze hoofd Opleidingen Joost du Gardijn (06 2274 8605).
  2. Zaterdag 7 januari 2023 (11.30 -14.00 uur) s er na afwezigheid van 2 jaar, ons Nieuwjaarstoernooi, dat voor het eerst georganiseerd wordt door Bart Loman. (oud)1e eltalspelers die nog willen deelnemen, (als speler maar ook teammanagers van harte welkom!) kunnen zich bij hem aanmelden. Bart Loman (06 3403 6237).
  3. Dinsdag 17 januari speelt ons 1e om 20.00 uur de ingelaste bekerwedstrijd tegen Longa 30. ZIj zouden jouw steun zeer op prijs stellen! Houd onze website en sociale kanalen in de gaten, want je krijgt opnieuw de gelegenheid om dan met de bus mee te gaan met ons 1e! Het zal zeker niet makkelijk worden, maar zelfs toetreden tot het echte KNVB bekertoernooi is mogelijk. Graag zien we jullie dan! Aanmelden hiervoor kan bij Pascal de Wijngaert (06 5207 3680). maximaal 70 plaatsen beschikbaar.

Namens bestuur voetbalzaken

“Voor de kleuren rood en wit! “