Ruime overwinning JO19-2

JO19-2 boekte afgelopen zaterdag een 1-5 overwinning op Rood Zwart in Delden. Hiermee blijft JO19-2 koploper! Lees hieronder het wedstrijdverslag van het team.Rigtersbleek JO19-2 boekt een zakelijke overwinning en behoudt de eerste plaats.
Vandaag stond een uitwedstrijd op het programma tegen Rood Zwart JO19-2
 
We begonnen goed aan de wedstrijd door vroeg druk vooruit te zetten. Door de vroege druk vooruit te zetten werden wij snel beloond en scoorden we al in de 2e minuut. Gijs blokte de lange bal van Rood Zwart en de bal kwam terecht bij Jesse in de voeten. Hij kon rustig op de goal af en schoot de 0-1. Jesse die vandaag zijn debuut maakte en meteen een basisplaats kreeg kon geen beter begin wensen! Rood Zwart antwoordde heel snel terug door steeds goed de lange bal voor uit te spelen. Met hun snelle buitenspelers hadden we het in het begin erg lastig.
Uit een standaard situatie kopte Rood Zwart in de 5e min de 1-1 binnen. Na de 1-1 leek er een lichte paniek bij Rigtersbleek. Rood Zwart had even de overwicht en profiteerde er bijna van, maar Rigtersbleek kwam steeds overal een stapje te laat en kwam heel goed weg door de bal nog van de lijn weg te halen. De speler van Rood Zwart omzeilde de keeper van Rigtersbleek. Omdat de keeper het de speler nog heel lastig kon maken had hij de kracht niet meer om de 2-1 binnen te schieten. Geluk voor Rigtersbleek, pech voor Rood Zwart. Door goed doorzettingswerk van Bram W, die alles gaf om de bal toch nog van de lijn te halen. Soms moet je het geluk ook mee hebben en dat hadden we vandaag.
 
Rigtersbleek werd snel wakker en wist dat er een tandje bij moest vandaag. Door een goed uitgespeelde aanval in de 13e minuut maakte Jesse de 1-2 zijn 2e goal. Rood Zwart gaf zich nog niet gewonnen. Ze hadden een paar gevaarlijke kansen, maar door goed keeper werk van Mert blijven we in de wedstrijd. Mert hield eerst een goeie kopbal tegen en moest daarna ook een goed genomen vrijetrap van Rood Zwart tegenhouden. Rood Zwart deed alles goed, maar ze hadden vandaag te maken met Mert in de goal die een plaag voor hun was in de eerste helft. Na 25 min. heeft trainer Cicilio ingegrepen: Bram T. eruit en Max kwam erin. De wissel pakte goed uit. We konden in onze vertrouwelijke formatie spelen 4-3-3.
 
Duels werden gewonnen en we kregen meer grip op de wedstrijd en konden de bal iets langer vasthouden. We lieten de bal eindelijk het werk doen door soms de bal 1 à 2 keer te raken. Daardoor kwamen we tot een goed uitgespeelde aanval die vanaf achteruit begon en werd Sam vD goed vrijgezet voor de goal. Onze topscoorder faalde niet en kon zo in de 30e min de 1-3 maken. Rood Zwart had geen antwoord terug op de 1-3. Rigtersbleek voelde zich bevrijd en spelers kwamen steeds beter in de wedstrijd doordat de ruimtes steeds groter werden. Door de ruimte die Mas kreeg kon hij de ballen soms goed achter de linies plaatsen waar steeds gevaar uit kwam. De trainer genoot van zijn pasjes en zijn acties.
 
Rigtersbleek werd steeds gevaarlijker door kleine kansjes te creëren. De achterhoede van Rood Zwart hadden hun handen vol aan Gijs die goed speelde en goed de ballen kon vast houden en wachten op aansluiting. Rigtersbleek kon de 1-3 vol houden en gingen daar de rust mee in.
 
In de rust kon de trainer zijn woordje doen. Voordat de trainer wat kon zeggen hoorde hij Mas iets roepen. De trainer hoefde bijna niks meer te zeggen, want het leek wel alsof Mas de trainer zijn gedachten kon lezen. De trainer gaf de jongens mee meer ruimte voor elkaar te maken door breder te gaan staan op het veld.
 
De tweede helft kwamen we amper in de problemen. We hielden goed de ballen vast en hadden meer rust aan de bal. We konden steeds de vrije man vinden, omdat we goed breed stonden. Onze aanvoerder Sam B, die er twee weken niet was, liet meteen zien dat hij terug was. Hij was altijd aanspeelbaar, kon de ballen goed vast houden tot dat we goed stonden en makkelijk de vrije mensen vinden.
 
In de 77e min was het eindelijk weer raak. Bram W scoorde zijn eerste goal van dit seizoen. Hij was twee weken geleden al dicht bij een goal en vandaag was het eindelijk raak. De blijdschap was aan de manier van juichen te zien. De ingevallen Toma pakte ook zijn doelpuntje mee in de 86e minuut. Hij bracht zo de eindstand op 1-5. Een terechte en verdiende overwinning!
 
De complimenten aan Cliff die door blessure niet kon spelen, maar toch stond te vlaggen. En complimenten aan Bianca die netjes de score bijhield en hoeveelste minuut de doelpunten vielen. Trainer Cicilio en leidster Mandy bedanken de spelers en de meegereisde supporters.
 
Opstelling 3-4-3
Mert
Bram T / Fabio / Bram W
Ramon / Sam B / Jarno / Mas
Jesse / Gijs / Sam vd
 
Wissels: Tom & Max
Geblesseerd: Daan, Cliff & Niels
Afwezig: Owen
 
Player of the Match: Gijs Renard (foto)

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image