Trotse trainer Sam Schukkink

Een heel team werd uitgenodigd door FC Twente om stage te lopen, om op deze wijze in aanmerking te komen voor een plek bij de voetbalacademie van FC Twente. De spelers van JO9-1 kregen zes trainingen en ook trainer Sam Schukkink mocht op het FC Twente Trainingscentrum zijn team trainen.
 
Trainer Sam Schukkink: “Voor mij als trainer was het natuurlijk super om te horen dat al mijn jongens geselecteerd zijn door FC Twente. Daar ben ik echt trots op! Het is natuurlijk ongewoon dat zes van de zeven spelers werden gescout!” Dat niet alle spelers werden geselecteerd had te maken met het feit dat Jaylinn niet in aanmerking kwam. FC Twente heeft aangegeven dat het niet ligt aan een gebrek aan talent, want dat heeft deze topper in overvloed. De FC Twente Voetbalacademie leidt echter alleen spelers op voor het eerste herenteam.
 
Voor een aantal jongens was het in de lijn van de verwachting dat gescout zouden worden en voor een aantal een totale verrassing. Sam zag al snel dat hij een talentvolle groep onder zijn hoede had: “Het team en de spelers individueel maken een ontzettende ontwikkeling door dit seizoen. Het gaat zo hard dat ik soms zelf denk: hoe ga ik dit nou weer differentiëren? Maar het is me voor alsnog altijd gelukt, en weet ik er elke training weer een leuke en intensieve training van te maken. Op die manier blijf ik de spelers uitdagen en hoop ik ze elke keer weer verder te helpen in hun ontwikkeling als voetballer.”
 
Joost du Gardijn, teammanager onderbouw: “Sam is een beginnende trainer met veel potentieel. Ditzelfde geldt voor de spelers. Het hele team is enthousiast, altijd aanwezig op de trainingen en willen leren. In de wedstrijden is dit terug te zien. Ze spelen met veel plezier en willen er altijd het maximale uithalen. Het is mooi dat dit op is gevallen bij FC Twente en dat mede daardoor de jongens geselecteerd werden.”
 
Trainen bij FC Twente Voetbalacademie
Op 3 april mocht ook Sam, samen met zijn team, op het veld verschijnen tijdens een training van FC Twente. Dankzij Joost du Gardijn werd dit mogelijk gemaakt. Joost: “Zes van zijn spelers zijn gescout en dat vond ik een reden om FC Twente te vragen om ook onze talentvolle trainer de kans te geven om te helpen op het veld. FC Twente reageerde enthousiast en bood Sam deze kans. Voor zijn ontwikkeling goed om op deze wijze in aanraking te komen met meer spelers, trainers én nieuwe oefenstof.” Sam was erg blij met de kans die hij kreeg: “Om de geselecteerde jeugd eenmalig training te geven bij FC Twente was voor mij echt een bekroning op mijn inspanningen van dit seizoen! Ik heb van deze middag genoten en ik ben weer een leerzame en mooie ervaring rijker!”
 
Seizoen 2019-2020 
Volgend seizoen is Sam uiteraard ook weer trainer bij Rigtersbleek, maar niet bij de JO9-1. Hij gaat in het nieuwe seizoen training geven aan JO11-1: “Ik hoop op een heel plezier en leerzaam seizoen met mijn jongens van dit team!”. De JO9-1 wordt volgend seizoen getraind door twee spelers van de huidige JO19-1: Johannes Sakar en Jarmo Kuiper. De huidige trainer van JO11-1, Dion van Dijk, maakt de overstap naar JO12-1. Joost du Gardijn over de jeugdtrainers voor volgend seizoen: “We hebben mooie gesprekken met onze jeugdtrainers en kijken samen met hen naar hun eigen ontwikkeling en de doelen die ze hebben. Deze jonge, enthousiaste en ambitieuze gasten maken stuk voor stuk goede stappen in hun ontwikkeling als trainer. Ze zijn in staat om de spelers trainingen aan te bieden waarbij de kinderen plezier hebben en waar persoonlijke en technische ontwikkeling voorop staat.”

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image