Succesvolle proeflessen Peutervoetbal

In de maand juni lieten we peuters kennis maken met voetballen. Samen met een ouder/verzorger kregen ze ‘voetbaltraining’ van Rachèl en Samir van Peutersport Enschede. De allerkleinsten kregen zo de kans om kennis te maken met voetbal en Rigtersbleek, én ons nieuwe aanbod voor het nieuwe seizoen. Met Samir van Pieterson blikken we terug op de vier trainingen én kijken we vooruit …

Lenn (4) en Dex (2), de zoontjes van Samir en Rachèl, zijn ervoor verantwoordelijk dat Peutersport Enschede werd geboren in oktober 2018. Samir: “In de winter vroegen wij ons af: hoe komen we de maanden sportief door?’. We zijn beide namelijk erg sportief aangelegd. Rachél speelde altijd korfbal bij K.V. Rigtersbleek en ik heb altijd gevoetbald, waarvan onder andere zeven jaar bij De Bleek. We zijn toen een gymzaal gaan vullen voor onze kinderen en de kinderen van vrienden. Dit deelden we op social media en opeens kwamen er verzoekjes om ook mee te doen! En zo ontstond eigenlijk Peutersport Enschede.”
 
Positieve reacties
De stap naar Peutervoetbal werd al snel gemaakt: “Het peutergym is een groot succes. En ook bij Rigtersbleek was er veel vraag van kinderen jongeren dan vijf jaar om te voetballen. Mede doordat ik een warme band heb met de club was de samenwerking al snel gevonden.”, legt Samir uit.  Met behulp van vier gratis proeflessen werd een start gemaakt om te kijken of er inderdaad voldoende animo is: “We kregen al snel veel positieve reacties en de aanmeldingen stroomden binnen. Met veel peuters op het kunstgrasveld, samen met hun ouder/verzorger, hebben we vier hele leuke lessen gehad. We kregen veel mooie verhalen te horen, zagen veel blije gezichten en kregen leuke reacties van de ouders.” 

Sam deed al mee met Peutergym en kon niet wachten om ook mee te doen met voetballen. Manon, de moeder van de 3-jarige Sam: “Toen ik hoorde dat Samir en Rachel dit gingen doen was ik, en vooral Sem, direct enthousiast. We hebben dan ook alle vier proeflessen meegedaan. Het was hartstikke leuk! Mooi dat het 1-op-1 met je kind is, en dat je met hem en jezelf bezig bent. Het is ook een leuke club mensen bij elkaar. Iedereen was heel enthousiast.” Volgend seizoen gaat Sam door met Peutervoetbal: “Ik zie hem gewoon genieten en hij houdt van voetballen. Dus wij gaan ons zeker inschrijven!”, aldus een enthousiaste moeder.

Susanne deed samen met haar vier jarige zoontje Jibbe (foto boven) mee aan alle proeflessen. Ook Jibbe deed al mee aan Peutergym, maar wil graag op voetbal: “Peutervoetbal is een goed initiatief. Voordat Jibbe kan en mag beginnen met gewoon voetbal kan hij nu al lekker aan de slag met de bal.” De proeflessen zijn goed bevallen vertelt Susanne: “Het was heel leuk en op een prachtige locatie. De begeleiding was goed en Jibbe was heel enthousiast. Dat hij dit met mij kan doen, en dat hij nu kan zeggen dat hij op voetbal zit, vindt Jibbe het allerleukste. Hij kan dan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”.

Het doel van Peutervoetbal
Samir legt nog even uit wat de kracht van het Peutervoetbal is: “De kleintjes willen we de kans geven om ook te voetballen, omdat ze dit zo graag willen. We richten ons op voetbal, maar meer dan dat. Het allerbelangrijkste voor ons is dat kinderen plezier hebben, sámen met een ouder, en in beweging komen. Door middel van spelletjes kunnen ze al veel leren; balcontact, samen spelen en motorische vaardigheden. Hierdoor kunnen ze straks, wanneer ze vijf jaar zijn, gewoon doorstromen naar de mini’s of een andere sport die ze leuk vinden.”

 
Prachtig aanbod
De proeflessen waren leerzaam voor Samir: “We begonnen de proeflessen om drie uur. Dit lijkt voor de allerjongsten niet het beste tijdstip, omdat ze dan nog een middagdutje doen. In het nieuwe seizoen gaan we dan ook iets later starten met de lessen. Daarnaast werden we vooral bevestigd dat dit een prachtig aanbod is en Rigtersbleek een ideale locatie. Ik ken het hier goed, de mensen zijn toegankelijk en de faciliteiten uitstekend. Al met al is het dus heel goed bevallen en we hebben dan ook veel zin in het nieuwe seizoen!”.
 
Aanmelden
Interesse om volgend seizoen ook deel te nemen aan Peutervoetbal?
Lees hier alle informatie over de tijden, prijzen en aanmelding >>>

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image