Trainer Dion van Dijk

Dion van Dijk is aankomend seizoen de hoofdtrainer van JO12-1 én assistent-trainer van de JO17-1. De 20-jarige Dion is geen onbekende binnen de club. Sinds zijn achtste is hij namelijk al lid van de club.
 
Middenvelder van De Bleek
“Toen ik 8 jaar was heb ik mij aangemeld bij Rigtersbleek. Na een paar keer meetrainen op de woensdagmiddag kwam ik in de F1 terecht.”, aldus Dion over zijn eerste stappen op het veld van De Bleek. Na de F1 doorliep hij vervolgens alle jeugdteams: “Met veel plezier heb ik altijd bij De Bleek gespeeld. Op mijn tiende werd ik gescout door FC Twente, maar helaas viel ik na enkele selectierondes af. Ook heb ik nog een tijdje bij de KNVB mogen meetrainen. Ondertussen speelde ik tot aan de JO17 in alle selectie elftallen, en mocht ik onder andere met JO15 een kampioenschap vieren. Een blessure zorgde ervoor dat ik anderhalf jaar niet kon voetballen. Ik miste het voetbal enorm en besloot nog weer aan te sluiten bij de JO19.”, vertelt de middenvelder over zijn carrière als voetballer.
 
Trainerservaring
Zijn eigen prettige ervaringen in de jeugd zorgden ervoor dat Dion besloot om trainer te worden bij de club: “In de jeugd heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad. Dit gevoel wil ik graag blijven ervaren en ook overbrengen op de huidige jeugdleden. Daarnaast ben ik helemaal gek van het spelletje en wil dus ook zoveel mogelijk kansen aangrijpen om op het veld te zijn.”. Als trainer begon hij bij de JO13-1 in het seizoen 2016-2017: “Ik werd assistent-trainer bij JO13-1 om ervaring op te doen. Het seizoen daarop heb ik voor het eerst zelf een team getraind, de JO9-2.” Na deze ervaringen volgde de JO10-1 (2e klasse) in het seizoen 2018-2019 en het seizoen daarop JO12-1 (hoofdklasse) als hoofdtrainer. Ook werd hij in het seizoen 2019-2020 assistent-trainer van de JO17-1. Dion over deze periode: “Het was een leerzame en mooie tijd. Ik won onder andere met de JO10-1 het toernooi van Rigtersbleek en we bereikten met de JO12-1 de halve finale van de beker.”
 
Enthousiasme & motivatie
“Ik wil elke dag met voetbal bezig zijn en word heel blij van het enthousiasme van de kinderen. Dit, en de weg die we op dit moment met de club inslaan, zijn voor mij redenen om trainer te zijn van onze club. Mijn doel hierbij is om zoveel mogelijk uit de jeugd te halen en hen op te leiden voor ons eerste elftal. Als ik langs de lijn staan bij een wedstrijd van de oudere jeugd, en ik zie hier de spelers die ik heb getraind en opgeleid, dan geniet ik ervan als het resultaat zichtbaar is. Dit is namelijk het mooiste aan trainer zijn: spelers iets leren. Doordat ik zelf ook een aantal goede en leuke trainers heb gehad, weet ik hoe belangrijk dit is en deze ervaringen probeer ik ook aan de spelers van mijn team mee te geven.”, aldus een gemotiveerde en enthousiaste trainer.

Innoveren
Ook Pascal de Wijngaert ziet een gemotiveerde trainer in Dion: “Hij is een gedreven en enthousiaste jongeman die eigenzinnig is. Hij denkt zelf na over het spelletje en wil daarbij nieuwe dingen leren en toepassen. Als jonge trainer verwachten wij ook van hem dat hij innoveert en nieuwe ontwikkelingen ziet.  Bijvoorbeeld door middel van het inzetten van technologische snufjes zoals smartgoals. Hiermee mag hij experimenten, zodat wij als club mee kunnen gaan met die vernieuwingen. Uiteraard kan hij op persoonlijk vlak ook nog groeien en het is aan hem hoe open hij ervoor staat om de mogelijkheden die hij hierbij in de komende periode krijgt aangereikt, ook actief te gebruiken. Ook bij het trainerscollectief kan hij met iedereen een band opbouwen. Als hij zich hiervoor blijft openstellen, zien we veel groeipotentieel in hem. Vandaar dat we hem een contract met een langere duur hebben aangeboden. We zijn blij dat hij deze kans grijpt!”.
 
Liefde voor het spel en de club
Vooruitkijkend naar het aankomende seizoen heeft Dion enkele heldere doelen voor zowel de JO12-1 als JO17-1: “De spelers van JO12-1 wil ik zo goed mogelijk een ‘voetbalopleiding’ geven en hen mijn liefde voor voetbal overbrengen. De spelers van JO12-1 zijn erg gemotiveerd en doen erg hun best om zijn of haar leerdoelen te halen. Ik, samen met de staf, probeer hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. Gezien de kwaliteiten en het enthousiasme van de spelers van dit team, verwacht ik dat ze allemaal hun doelen kunnen halen en er misschien wel bovenuit weten te stijgen. Met onze aanpak willen we uiteraard ook de andere JO12 teams beïnvloeden en hier een steentje aan bijdragen. Samen gaan we ervoor om de beste JO12-opleiding van Enschede te worden! Als assistent-trainer wil ik bij de JO17-1 helpen om de spelers slimmer te maken, zodat de jonge groep zoveel mogelijk rendement uit de wedstrijd weten te halen. Dit doen we onder andere met behulp van videoanalyses. Persoonlijk wil ik het onderdeel ‘omschakelen van verdediging naar aanval’ op me nemen op basis van mijn ervaringen en observeringen tot nu toe bij de JO17-1.  Hier probeer ik een leerlijn aan te verbinden en hier is ook het doel onder andere weer het zogenaamde ‘voetbalgogme’ van de spelers te verhogen voor een hoger rendement op het veld.”
 
Naast de doelen voor de teams heeft Dion ook zijn eigen doelen: “Ik wil de leerlijnen ontwikkelen en hiervoor zal ik kennis en ervaring op moeten doen. Daarnaast wil ik zelfverzekerde worden als trainer en mijn zenuwen onder controle krijgen. Uiteraard doe ik dit alles gewoon bij De Bleek, want dit is en blijft mijn club!”.

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image