Op woensdag 14 november was Mirjam Spitholt te gast in Het Paviljoen. Deze avond vond de jaarlijkse sponsoravond plaats. Een bijeenkomst georganiseerd door de Bleek Ondernemers Sociëteit (BOS) in samenwerking met Rigtersbleek.

De avond stond in het teken van geluk. Mirjam Spitholt is docente aan het Saxion in Enschede. Naast economie verzorgt zij de lessen van het vak Gelukskunde. Ze is onder andere bekend van het boek ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’. De gelukskundige, die naar eigen zeggen soms zelf behoorlijk in de war is, gaf een luchtige presentatie met handige tips, treffende quotes en mooie voorbeelden uit eigen leven. Zoals ze zelf al zei: “Ik weet de waarheid ook niet, maar kan wel aardig lullen over geluk. Hier word ik gelukkig van!”. Deze avond had de Twentse gastspreekster met regelmaat de lachers op haar hand en beleefde iedereen een leuke avond. Kitty Volmerink, secretaris van de BOS, kijkt dan ook tevreden terug.
 
Een mooie boodschap
Kitty Volmerink: “De voorgaande sponsoravond mochten we interessante gastspreker verwelkomen uit de voetbalwereld. Dit keer kozen we voor iets anders. Menig man, en wellicht ook de vrouwen, stonden er misschien wat cynisch tegenover. Gelukskunde … wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Achteraf was iedereen positief verrast. Mirjam Spitholt kreeg de aanwezigen mee in haar verhaal en wist in het Twents mooie boodschappen over te brengen. Met de nodige grappen, af en toe een spiegel voorhoudend en met simpele voorbeelden en inspirerende quotes werd iedereen geprikkeld om na te denken over geluk.”  
 
HAPPINESSISNOWHERE
Het was een interactieve avond. Mirjam maakte contact met de aanwezig en dwong iedereen op een leuke manier om eens bij zichzelf te rade te gaan waar men gelukkig van wordt. Wanneer ben jij gelukkig en wat maakt dat je niet altijd voor geluk kiest? Op één van de sheets was de tekst HAPPINESSISNOWHERE en stelde Mirjam de vraag: “Wat staat hier?”. Lees jij ‘Happiness is nowhere’ of lees jij ‘Happiness is now here’? Geluk is misschien wel een kwestie van interpretatie. En, zoals Mirjam het op een speelse wijze uitbeeldde, een strijd in je hoofd tussen ‘Karel’ en de ‘Uil’. Karel is de stem van je ego. Een stem die je beschermt tegen angst en vaak negatieve gedachten op je loslaat. Karel zegt je dat je nooit goed genoeg bent. En Karel zoekt het geluk buiten jezelf. De uil staat voor wijsheid. Innerlijke wijsheid die er altijd is en je de weg kan wijzen als je ernaar durft te luisteren. Het welbekende onderbuikgevoel, en vaak te herkennen door een spontane (r)eactie. De tip van Mirjam was dan ook helder: “Je kan horen wat je denkt en bent dus niet de stem van Karel. Geloof dan ook niet alles wat je denkt. Follow your joy!”


Kitty: “Het waren treffende voorbeelden van Mirjam Spitholt die de mensen ongemerkt aanzette tot nadenken. Dit bleek ook wel na de presentatie van Mirjam. Er werd nog lange tijd nagepraat in Het Paviljoen onder het genot van een hapje en drankje. Enkelen kochten het boek van Mirjam Spitholt en de reacties waren louter positief. Wij vonden het dan ook een geslaagde avond!”.


 
Volgend jaar vindt de Sponsoravond traditiegetrouw weer plaats op de tweede woensdag van november. In de tussentijd organiseert de BOS in het jaar 2019 weer veelbelovende activiteiten. Meer weten over de BOS of lid worden? Kijk hier voor meer informatie >>>
 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING
VOOR MEER INFO OVER DE ACTIVITEITEN IN 2019  
 

Zoals elk jaar organiseert de Bleek Ondernemers Sociëteit (BOS) een sportieve activiteit aan het einde van het seizoen. Net als vorig jaar vindt er een Bedrijventoernooi plaats. Een dag waarop alle teams tegen elkaar in actie komen en de dag afsluiten met een BBQ en een feest.

Het toernooi
Op zaterdag 6 juli vindt het Bedrijventoernooi plaats. Om 09.30 uur worden alle teams ontvangen op Ontmoetingspark Rigtersbleek. Vervolgens vinden de diverse speelrondes plaats op de velden van De Bleek. Er wordt 7-tegen-7 gespeeld en een team bestaat uit maximaal 10 personen.
Leden van de BOS kunnen gratis deelnemen met een team. Voor niet-leden geldt een bijdrage van € 100,- per team (max. 10 personen - € 10,- per persoon extra). Dit bedrag is incl. deelname toernooi, bakje bier en de BBQ.

BBQ & feestavond
Na afloop van het toernooi is er een BBQ die wordt afgesloten met de prijsuitreiking. Daarna is het tijd voor feest: een gezellige avond in Het Paviljoen met zanger Nick Hakkers en livemuziek. 
De BBQ en de feestavond is er niet alleen voor deelnemende teams. Alle leden, familie en vrienden zijn van harte welkom! De kosten voor de BBQ bedragen € 7,50 p.p. en de feestavond is gratis toegankelijk!

Aanmelden
Aanmelden voor het toernooi of de BBQ kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor overige vragen kan ook contact opgenomen met de BOS via dit mailadres.