Op woensdag 14 november was Mirjam Spitholt te gast in Het Paviljoen. Deze avond vond de jaarlijkse sponsoravond plaats. Een bijeenkomst georganiseerd door de Bleek Ondernemers Sociëteit (BOS) in samenwerking met Rigtersbleek.

De avond stond in het teken van geluk. Mirjam Spitholt is docente aan het Saxion in Enschede. Naast economie verzorgt zij de lessen van het vak Gelukskunde. Ze is onder andere bekend van het boek ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’. De gelukskundige, die naar eigen zeggen soms zelf behoorlijk in de war is, gaf een luchtige presentatie met handige tips, treffende quotes en mooie voorbeelden uit eigen leven. Zoals ze zelf al zei: “Ik weet de waarheid ook niet, maar kan wel aardig lullen over geluk. Hier word ik gelukkig van!”. Deze avond had de Twentse gastspreekster met regelmaat de lachers op haar hand en beleefde iedereen een leuke avond. Kitty Volmerink, secretaris van de BOS, kijkt dan ook tevreden terug.
 
Een mooie boodschap
Kitty Volmerink: “De voorgaande sponsoravond mochten we interessante gastspreker verwelkomen uit de voetbalwereld. Dit keer kozen we voor iets anders. Menig man, en wellicht ook de vrouwen, stonden er misschien wat cynisch tegenover. Gelukskunde … wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Achteraf was iedereen positief verrast. Mirjam Spitholt kreeg de aanwezigen mee in haar verhaal en wist in het Twents mooie boodschappen over te brengen. Met de nodige grappen, af en toe een spiegel voorhoudend en met simpele voorbeelden en inspirerende quotes werd iedereen geprikkeld om na te denken over geluk.”  
 
HAPPINESSISNOWHERE
Het was een interactieve avond. Mirjam maakte contact met de aanwezig en dwong iedereen op een leuke manier om eens bij zichzelf te rade te gaan waar men gelukkig van wordt. Wanneer ben jij gelukkig en wat maakt dat je niet altijd voor geluk kiest? Op één van de sheets was de tekst HAPPINESSISNOWHERE en stelde Mirjam de vraag: “Wat staat hier?”. Lees jij ‘Happiness is nowhere’ of lees jij ‘Happiness is now here’? Geluk is misschien wel een kwestie van interpretatie. En, zoals Mirjam het op een speelse wijze uitbeeldde, een strijd in je hoofd tussen ‘Karel’ en de ‘Uil’. Karel is de stem van je ego. Een stem die je beschermt tegen angst en vaak negatieve gedachten op je loslaat. Karel zegt je dat je nooit goed genoeg bent. En Karel zoekt het geluk buiten jezelf. De uil staat voor wijsheid. Innerlijke wijsheid die er altijd is en je de weg kan wijzen als je ernaar durft te luisteren. Het welbekende onderbuikgevoel, en vaak te herkennen door een spontane (r)eactie. De tip van Mirjam was dan ook helder: “Je kan horen wat je denkt en bent dus niet de stem van Karel. Geloof dan ook niet alles wat je denkt. Follow your joy!”


Kitty: “Het waren treffende voorbeelden van Mirjam Spitholt die de mensen ongemerkt aanzette tot nadenken. Dit bleek ook wel na de presentatie van Mirjam. Er werd nog lange tijd nagepraat in Het Paviljoen onder het genot van een hapje en drankje. Enkelen kochten het boek van Mirjam Spitholt en de reacties waren louter positief. Wij vonden het dan ook een geslaagde avond!”.


 
Volgend jaar vindt de Sponsoravond traditiegetrouw weer plaats op de tweede woensdag van november. In de tussentijd organiseert de BOS in het jaar 2019 weer veelbelovende activiteiten. Meer weten over de BOS of lid worden? Kijk hier voor meer informatie >>>
 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING
VOOR MEER INFO OVER DE ACTIVITEITEN IN 2019  
 

Op donderdag 15 maart organiseert de BOS weer een Ladies Night voor haar leden. Deze avond wordt georganiseerd bij BOS-lid De Kokkerette in Enschede.

logodef3.pngVanaf 19.00 uur worden de dames verwelkomt bij De Kokkerette met een welkomstdrankje en hapje. De aanwezigen worden verdeeld in kleine groepjes. Per groep wordt er een workshop gevolgd onder begeleiding van de medewerkers van De Kokkerette. Op deze manier worden er meerdere kleine gerechten gemaakt die uiteraard door de dames zelf ook worden opgediend en gepresenteerd. Hieronder alvast een voorproefje …

Bavarois van blauw geaderde kaas en prociuto di parma
*
Een tartaar van tonijn op oosterse wijze
*
Carpaccio van rode biet met geitenkaas en walnoten
*
Saltimbocca varkenfilet / aardappelgranité / bospeen
*
Semifreddo met caramelsaus

Cindy Termijtelen, bestuurslid BOS: “We zijn zeer verheugd dat De Kokkerette ons deze avond ontvangt en het beloofd een gezellige én smakelijke avond te worden. De voorgaande edities van de Ladies Night waren een succes en ik kijk dan ook uit naar 15 maart.”

Tijdens het nuttigen van het zogenaamde ‘vorkjesdiner’ wordt er door het BOS-bestuur een drankje aangeboden. Uiteraard is er ook na afloop nog de tijd om na te zitten en de avond gezamenlijk af te sluiten.

Aanmelden
Alle vrouwelijke leden van de BOS kunnen zich gratis aanmelden via de website (klik hier). Het is ook deze avond mogelijk om een introducee mee te nemen. De kosten voor deze persoon bedragen €35,-. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen tijdens deze workshop, dus meld je tijdig aan voor de Ladies Night.

Voor vragen of opmerkingen kan contact opgenomen worden met de BOS.

Headerwijnlokaal.jpg

Op woensdag 31 januari organiseert de BOS weer een avond voor haar leden. In Eetcafé De Fusting wordt een mooi programma aangeboden met onder andere gastspreker Albert Frankenhuis van Posimisme.

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom bij onze sponsor aan de Hengelosestraat 281 in Enschede. Bij ontvangst is er een hapje en een drankje en om 19.30 uur start de presentatie van Albert Frankenhuis. Hij zal samen met Bert de aanwezigen meenemen in de wereld van Posimisme. Lees hieronder meer over Posisme.

Na de presentatie wordt er een diner aangeboden en wordt op deze wijze de avond gezellig afgesloten.

Aanmelden kan door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen naar Kitty Volmerink.

Eetcafe De Fusting.jpg


Posimisme staat voor positief realisme. Het zet mensen, organisaties en teams in beweging om veranderingen, ontwikkeling en cultuur “net even anders” te doen. Wij maken bewust, laten je in de spiegel kijken en zetten samen op inspirerende wijze stappen.

Als mensen in balans zijn, staan ze beter in het leven en presteren daardoor meer.
Ons team van generalisten en specialisten ondersteunt mensen in het waarmaken van hun latente ambities. De 7 factoren voor succes vormen hierin de rode draad

DE NET EVEN ANDERS SHOW

Posimisme is een onderdeel van Professional Business Coach

Tijdens de interactieve presentatie voor de Business Club van Rigtersbleek nemen Bert en Albert je mee in de wereld van het POSIMISME.

Wij doen dit omdat we het leuk vinden en mensen wat mee te geven in hun verdere ontwikkeling.

Posisime.png

 

Tags: ,

De Bleek Ondernemers Sociëteit (BOS) heeft weer een leuke activiteit op het programma voor haar leden. Op vrijdag 15 juni zijn de leden van harte welkom in Central Park Enschede voor een uitdagende avond.

Om 20.00 uur wordt iedereen ontvangen. Na ontvangst volgt de voorbereiding met een instructie van de medewerkers van Central Park over de verschillende Escape Rooms. De leden worden uitgedaagd om in een groep uit één van de vijf Escape Rooms te ontsnappen binnen een uur. Na afloop is er nog een hapje en drankje om de avond, met degene die op tijd hebben weten vrij te komen, gezellig af te sluiten.

Aanmelden
Eén persoon per bedrijf dat lid is van de BOS kan gratis deelnemen aan deze activiteit. Daarnaast is het mogelijk om één introduce mee te brengen. Hiervoor wordt een bijdrage van € 27,50 gevraagd. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Let op: er zijn maximaal 32 plaatsen beschikbaar voor deze activiteit. Meld je daarom tijdig aan om zeker te zijn van aanwezigheid bij deze leuke, spannende en gezellige avond in Enschede!

Pagina 1 van 5

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

RSS Feed

Image