Avond in het teken van geluk

Op woensdag 14 november was Mirjam Spitholt te gast in Het Paviljoen. Deze avond vond de jaarlijkse sponsoravond plaats. Een bijeenkomst georganiseerd door de Bleek Ondernemers Sociëteit (BOS) in samenwerking met Rigtersbleek.

De avond stond in het teken van geluk. Mirjam Spitholt is docente aan het Saxion in Enschede. Naast economie verzorgt zij de lessen van het vak Gelukskunde. Ze is onder andere bekend van het boek ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’. De gelukskundige, die naar eigen zeggen soms zelf behoorlijk in de war is, gaf een luchtige presentatie met handige tips, treffende quotes en mooie voorbeelden uit eigen leven. Zoals ze zelf al zei: “Ik weet de waarheid ook niet, maar kan wel aardig lullen over geluk. Hier word ik gelukkig van!”. Deze avond had de Twentse gastspreekster met regelmaat de lachers op haar hand en beleefde iedereen een leuke avond. Kitty Volmerink, secretaris van de BOS, kijkt dan ook tevreden terug.
 
Een mooie boodschap
Kitty Volmerink: “De voorgaande sponsoravond mochten we interessante gastspreker verwelkomen uit de voetbalwereld. Dit keer kozen we voor iets anders. Menig man, en wellicht ook de vrouwen, stonden er misschien wat cynisch tegenover. Gelukskunde … wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Achteraf was iedereen positief verrast. Mirjam Spitholt kreeg de aanwezigen mee in haar verhaal en wist in het Twents mooie boodschappen over te brengen. Met de nodige grappen, af en toe een spiegel voorhoudend en met simpele voorbeelden en inspirerende quotes werd iedereen geprikkeld om na te denken over geluk.”  
 
HAPPINESSISNOWHERE
Het was een interactieve avond. Mirjam maakte contact met de aanwezig en dwong iedereen op een leuke manier om eens bij zichzelf te rade te gaan waar men gelukkig van wordt. Wanneer ben jij gelukkig en wat maakt dat je niet altijd voor geluk kiest? Op één van de sheets was de tekst HAPPINESSISNOWHERE en stelde Mirjam de vraag: “Wat staat hier?”. Lees jij ‘Happiness is nowhere’ of lees jij ‘Happiness is now here’? Geluk is misschien wel een kwestie van interpretatie. En, zoals Mirjam het op een speelse wijze uitbeeldde, een strijd in je hoofd tussen ‘Karel’ en de ‘Uil’. Karel is de stem van je ego. Een stem die je beschermt tegen angst en vaak negatieve gedachten op je loslaat. Karel zegt je dat je nooit goed genoeg bent. En Karel zoekt het geluk buiten jezelf. De uil staat voor wijsheid. Innerlijke wijsheid die er altijd is en je de weg kan wijzen als je ernaar durft te luisteren. Het welbekende onderbuikgevoel, en vaak te herkennen door een spontane (r)eactie. De tip van Mirjam was dan ook helder: “Je kan horen wat je denkt en bent dus niet de stem van Karel. Geloof dan ook niet alles wat je denkt. Follow your joy!”


Kitty: “Het waren treffende voorbeelden van Mirjam Spitholt die de mensen ongemerkt aanzette tot nadenken. Dit bleek ook wel na de presentatie van Mirjam. Er werd nog lange tijd nagepraat in Het Paviljoen onder het genot van een hapje en drankje. Enkelen kochten het boek van Mirjam Spitholt en de reacties waren louter positief. Wij vonden het dan ook een geslaagde avond!”.


 
Volgend jaar vindt de Sponsoravond traditiegetrouw weer plaats op de tweede woensdag van november. In de tussentijd organiseert de BOS in het jaar 2019 weer veelbelovende activiteiten. Meer weten over de BOS of lid worden? Kijk hier voor meer informatie >>>
 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING
VOOR MEER INFO OVER DE ACTIVITEITEN IN 2019  
 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image