Vanaf het seizoen 2019-2020 is de 52-jarige Achmed Sbaa de nieuwe trainer van het eerste vrouwenelftal van De Bleek. Hij neemt het stokje over van de vertrekkende Patrick van den Berg, en vervult zijn rol in nauwe samenwerking met Nick Eggert.  
 
Achmed is geen onbekende bij De Bleek. Hij heeft drie jaar gespeeld voor het eerste elftal en ruim twaalf jaar in verschillende lagere elftallen. Zijn voetbalcarrière begon hij in ’78 bij FC Boswinkel. Naast Rigtersbleek droeg hij ook het tenue van v.v. Udi, Sportclub Enschede, Eintracht Rheine, Forwarts Epe en Lünten. Bij laatste genoemde vereniging begon hij zijn trainerscarrière in 2001: “Ik werd gevraagd om, naast speler, ook de rol van trainer op mij te nemen. Dit leuk mij leuk en bovendien een mooie uitdaging.”
 
Het trainerschap zette hij voort bij BWO en werd daar trainer van de meiden D1. Vervolgens maakte hij de overstap naar Tubantia waar hij trainer was van MO15, MO17 en MO19. Dit alles niet zonder succes. Hij werd maar liefst twee keer kampioen met BWO en won de KNVB Beker. Met de meiden van Tubantia mocht hij vijf keer het kampioenschap vieren en werd onder zijn leiding tweemaal de KNVB Beker gewonnen.
 
Aankomend seizoen maakt Achmed de overstap naar de senioren en staat hij als trainer van VR1, uitkomend in de hoofdklasse, langs het veld: “Ik werd benaderd door de club en was direct enthousiast. Jarenlang heb ik met veel plezier bij De Bleek gespeeld en het is fijn om nu terug te keren als trainer. Ik ken veel mensen bij de club en de sfeer is prettig. Bovendien is het een mooie uitdaging om de functie als trainer van VR1 te mogen gaan vervullen.”
 
Met een duidelijk doel, en met veel energie, kijkt hij uit naar het nieuwe seizoen: “Ik wil het team zo hoog mogelijk laten eindigen in de competitie. Hierbij vind ik het plezier in het spel belangrijk en stimuleer ik enorm de samenwerking binnen het team tussen de speelsters. Ik verwacht hier, samen met de andere stafleden, aan bij te kunnen dragen. Zo hoop ik iets voor het team en de club te kunnen gaan betekenen.”
 
Wouter du Gardijn, bestuurslid Rigtersbleek, is blij met de komst van Achmed als trainer: “Achmed is een zeer warme persoonlijkheid met een positieve instelling. Bij hem is het glas altijd halfvol! In onze ogen is hij de ideale trainer om, samen met Nick Eggert, de volgende stappen in de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal bij De Bleek te maken. Patrick van den Berg heeft in de afgelopen seizoenen voor een uitstekende basis gezorgd. Het is mooi om te zien wat hij heeft bereikt en ik ben er erg trots op wat hij heeft neer gezet. Het is aan Nick en Achmed om dit de komende vijf jaar verder uit te bouwen. Ik hoop dat ze er samen voor gaan zorgen dat ons vrouwenteam over drie tot vier jaar bestaat uit minimaal de helft van de selectie uit eigen opgeleide speelsters. Samen met Henry Klappe als trainer van onze MO15-1 hebben wij hier als bestuur het volste vertrouwen in!”

Tijdens de ALV kon George Newby, voorzitter van de Lagere Elftallen Commissie (LEC) helaas niet aanwezig zijn. Peter Schreinders nam het voor hem waar en las het jaarverslag voor. Hieronder is het verslag van de LEC terug te lezen.


Hoera, dit is alweer mijn 10e jaarverslag voor de Lagere Elftallen Commissie.
 
De voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen kent altijd uitdagingen. Hoeveel elftallen hebben wij, hoeveel spelers komen erbij, zijn er voldoende scheidsrechters ect. Maar we hebben het weer klaar gespeeld met z’n allen.
 
De KNVB besloot de wedstrijdzaken app te introduceren. Met als enigste vereiste: een smartphone. Dus geen computeravontuur meer na de wedstrijd, maar lekker bezig op de mobiele telefoon. Bij diverse clubs werden informatieavonden georganiseerd over het gebruik hiervan, helaas bleef deze avond bij De Bleek achterwege en hebben we zelf dit moeten uitvinden.
 
Een nieuwe uitdaging voor de club was het 35+ plus voetbal op de vrijdagavond. In de najaar reeks ging het voortvarend en werd De Bleek kampioen. Hulde. De voorjaars reeks werd afgesloten op de tweede plaats.
 
We gingen van start met 4 zondag teams en 1 zaterdagteam. Al gauw werd duidelijk dat het vierde elftal het niet ging redden in de competitie door een spelerstekort. Zelfs inbreng van jeugdspelers mocht niet baten. Tijdens de winterstop hebben we besloten om het 4eterug te trekken uit de competitie.
 
Ook tijdens de winterstop hebben we samen met de HEC en JO19, een onderling toernooi georganiseerd. Het kwam een beetje moeizaam op gang, maar uiteindelijk kwamen er toch een man of 50 om hieraan mee te doen. Spelers bedankt, en Marcel Nijland voor het doorzetten en slagen van dit toernooi.
 
Het zesde elftal ging aan het eind van het seizoen met de kampioensschaal ervandoor (foto). Nogmaals de felicitaties.


 
Langs deze weg willen wij ook Arjan bedanken voor zijn voorzitterschap van de afgelopen jaren en wensen hem succes in het stadhuis. Ook de nieuwe bestuursleden succes bij Rigtersbleek.
 
Rest ons u een sportief en gezond seizoen toe te wensen.
 
Voorzitter: George Newby
2e Voorzitter: Herman Kempers
Penningmeester en scheidsrechterzaken: Jan Laan
Wedstrijdsecretaris en samensteller: Henk Noppert

Tags: , ,

De 15-jarige Amber Nijenhuis speelt aankomend seizoen voor VR1 van Rigtersbleek. De jonge verdedigster komt over vanuit de eigen jeugdopleiding. Afgelopen seizoen speelde ze voor JO15-1.

Al op haar zesde begon Amber met voetballen: “Ik begon bij Rigtersbleek met voetballen bij de mini’s. Tien seizoenen speelde ik met de jongens tot aan JO15-1. Bij de jongens heb ik hele leuke jaren gehad, waaronder het kampioenschap met F9.”

Patrick van den Berg, hoofdtrainer VR1 en Hoofd Jeugdopleiding, over het doorstromen van een eigen jeugdspeler: “In onze eigen jeugdopleiding spelen veel meiden tussen de jongens. Dit is enorm goed voor de ontwikkeling van de speelsters. Uiteindelijk zullen de speelsters aansluiten bij het vrouwenteam van De Bleek. Om ze hierop voor te bereiden traint de eigen jeugd zo nu en dan al mee met VR1. Amber heeft een half jaar lang meegetraind en op basis hiervan kunnen we rustig stellen dat zij aankomend seizoen echt kan concurreren voor de linksback positie. Met haar drive en voetballend vermogen zit het wel goed en we gaan ontdekken tot hoever haar lat gaat. Als trainer kijk ik er naar uit om met Amber te gaan werken en haar verder te ontwikkelen als voetbalster.”

De talentvolle speelster, die zichzelf omschrijft als een opkomende linksback die alles doet om de bal te veroveren, blikt vooruit op het nieuwe seizoen: “Ik heb de kans gekregen om naar VR1 te gaan en ik besef me goed dat het bij de jongens O17 fysiek moeilijk gaat worden. Ik hoop bij VR1 een goed seizoen te draaien en mezelf door te ontwikkelen als completere voetballer. Natuurlijk hoop ik ook een basisplaats te veroveren en zo hoog mogelijk te eindigen met mijn team in de Hoofklasse. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken! Ik heb er super veel zin in en hoop het beste van mezelf te kunnen gaan laten zien.”

Patrick, de selectie en de club wensen het talent van de club veel succes in het seizoen 2018-2019!

Amber tot slot: “Ik wil alle trainers en spelers van bedanken voor alle leerzame en leuke jaren die ik met jullie heb gehad!”  


Speelsters gezocht
Wil jij volgend seizoen ook op hoog niveau spelen? Wil jij spelen in het rood en wit van De Bleek en profiteren van de topfaciliteiten die de club te bieden heeft? Kom dan eens meetrainen en maak kennis met VR1! Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij interesse en voor meer informatie. 

Lees ook 
Shay Lammers nieuwe speelster VR1
Diaz internationale versterking VR1
FC Twente volgend station voor Kleine
Sophie Pieterson vertrekt naar FC Twente
Volgend seizoen een tracksysteem bij De Bleek?
Amerikaans contract voor Carmen Koens
Amber van den Berg naar Amerika
Rigtersbleek: dé club voor ambitieuze voetbalsters
Trainingen voor ambitieuze voetbalsters

Vandaag nam de 37-jarige aanvaller afscheid van zijn voetbalcarrière. Nick van der Luyt speelde van 2009 tot 2013 bij De Bleek. In het eerste jaar werd hij kampioen in de eerste klasse.

In Rekken, waar Nick de afgelopen seizoenen speelde, werd er een afscheidswedstrijd georganiseerd. Onder andere Klaas Doets, Tom Slotman Robert ten Wolde, Erik van Oosterwijk en Darryl Vosskuhler speelden mee. Eddy Boerhof was aanwezig als coach. Ook oud-trainers en teamgenoten van andere verenigingen (Jonge Kracht, RKHVV & HSC'21) waren aanwezig bij SP Rekken. 

 

Pagina 1 van 28

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

RSS Feed

Image