Ontwikkelingen vrouwenvoetbal

Eerder maakten wij al bekend dat Carmen Koens en Amber van den Berg aan het eind van dit seizoen de overstap maken naar Amerika. Daar vervolgens de speelsters hun voetbalcarrière bij Western Carolina University. Daarnaast zijn er meerdere speelsters van VR1 die een contract kunnen tekenen voor aankomend seizoen en hierdoor De Bleek verlaten.

Roxann Witterland (foto) heeft de keus gemaakt om haar loopbaan te vervolgen als freestyle voetbalster. Patrick van den Berg: “Roxann heeft een mooi contract kunnen tekenen waarmee ze de wereld gaat verkennen. Inmiddels is Roxann al in Londen gewest om haar skills te tonen. We zijn benieuwd waar ze allemaal naar toe gaat en blijven haar uiteraard volgen.”

Keepster Inge Tijink ging eerder dit jaar naar Portugal om een stage te lopen bij Sporting Lissabon. Haar talent is niet ongezien gebleven en op dit moment heeft ze meerdere opties voor volgend seizoen. Patrick van den Berg over de keepster: “Inge kan volgend seizoen bij meerdere clubs onder de lat staan. Ze heeft natuurlijk een mooie stageweek gehad in Lissabon en ook heeft ze haar debuut gemaakt voor FC Twente Vrouwen. Om in de komende tijd de juiste keuze te kunnen maken, waarbij haar maatschappelijke carrière en topsport goed te combineren is, zullen wij haar waar mogelijk ondersteunen.”

Drie speelsters vertrekken definitief bij Rigtersbleek. De toekomst van de keepster is nog onzeker en daarnaast zijn er nog twee speelsters van VR1 waarbij er interesse is vanuit de Eredivisie Vrouwen. Op onze site uiteraard meer informatie wanneer er nieuws is over mogelijke transfers van deze speelsters.

Nieuwe uitdagingen en kansen
De hoofdtrainer kijkt met gemengde gevoelens naar de ontwikkelingen. Patrick: “Het doet ons goed dat er veel belangstelling is voor onze speelsters. Het is de bevestiging dat de faciliteiten bij Rigtersbleek top zijn. En het is uiteraard ook een gegeven dat wanneer je als club ambitieuze speelsters wilt opleiden en ontwikkelen, de kans bestaat dat ze ook daadwerkelijk de stap hogerop maken. Dat er dit seizoen zoveel speelsters een contract kunnen tekenen bij een andere club heeft me wel verrast en het is natuurlijk een aderlating voor de club om talenten te moeten laten gaan. Voor volgend seizoen biedt het daarentegen ook weer nieuwe uitdagingen en kansen voor speelsters uit de regio om via De Bleek hogerop te komen.”

Tracksysteem
Om de speelsters van VR1 optimale mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen bij de club is de wens ontstaan om een tracksysteem aan te schaffen. Patrick: “Het voetballandschap verandert en wij willen mee in de ontwikkelingen. Als club willen we innoveren en voorloper zijn. Om speelsters optimaal te kunnen monitoren willen we data verzamelen tijdens trainingen en wedstrijd. Door het GPS tracksysteem kunnen we de speelsters, en ook (jeugd)spelers) maximaal inzicht geven in hun eigen kunnen.” Om deze wens werkelijkheid te laten worden is het team op zoek naar sponsoren die met een kleine bijdrage willen doen om het systeem daadwerkelijk aan te kunnen schaffen. Meer hierover lees je hier >>>

LEES OOK 
Amber van den Berg naar Amerika
Amerikaans contract voor Carmen Koens
Volgend seizoen een tracksysteem bij De Bleek?
Inge Tijink in Portugal
Tijink naar Portugal
Tijink in actie voor FC Twente Vrouwen

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Sportpark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image