Seizoen Heren 1 van start

Op dinsdag 7 augustus gaat het team van Otto Krabbe de voorbereiding in op het nieuwe seizoen. We spraken met de hoofdtrainer en keken met hem vooruit op het nieuwe seizoen.


Kritisch
De 38-jarige Otto Krabbe heeft zijn eerste seizoen bij De Bleek erop zitten en met tevredenheid. Otto: “Ik heb het prima naar mijn zin bij de club. De Bleek is een mooie club met een rijke geschiedenis. Het is mooi om te zien dat veel mensen betrokken zijn en fijn dat de mensen bij de club kennis van zaken hebben. Dit is prettig werken als hoofdtrainer.” Heren 1 eindige afgelopen seizoen onder leiding van Otto Krabbe op de achtste plaats in de eerste klasse E met 33 punten uit 26 wedstrijden. Het team scoorde 37 keer en kreeg 40 goals tegen. Terugkijkend op het afgelopen seizoen is de trainer kritisch is op de prestaties: “We hebben te wisselvallig gepresteerd. Als ik kijk naar het niveau van de competitie in relatie tot de individuele kwaliteiten van ons team hebben we ondermaats gepresteerd. Dat moet aankomend seizoen sowieso beter. We begonnen vorig seizoen sterk en deden in de competitie goed mee bij de bovenste plekken. Ook in de beker zijn we ver gekomen. Uiteindelijk stonden we met legen handen en zonder prijzen het seizoen afsluiten is frustrerend voor het team en de begeleiding.”

 

Veranderingen
Het nieuwe seizoen spelen er enkele nieuwelingen in het eerste elftal van De Bleek. Het gevoel van de trainer hierbij is dubbel: “Helaas zijn er een aantal spelers vertrokken. Te lang met hetzelfde team spelen is niet goed, en ook is het jammer dat sommige na een korte tijd alweer vertrokken zijn. Voor de dynamiek in de selectie is het goed dat er nieuwe spelers bij zijn gekomen en we zijn ook erg blij met de nieuwe aanwinsten. Deze spelers kunnen zowel als persoon en als speler met individuele kwaliteiten een positieve bijdrage leveren aan het team. Bovendien ben ik ook blij dat de jonge talentvolle spelers aansluiten en het geduld op kunnen brengen om uiteindelijk te slagen in het eerste van De Bleek.”

 

Een zware belasting
De hoofdtrainer verwacht veel inzet van de selectiespelers: “De spelers moeten het maximale uit zichzelf willen halen. Wij als begeleiding zijn hierin faciliterend en het is aan de spelers om er alles voor te doen én er ook vooral veel voor te laten. Er wordt door de meeste spelers vier keer per week getraind en op de zondag de wedstrijd. Dit is een zware belasting, waarbij spelers duidelijke planning voor zichzelf moeten maken zonder dat het werk, studie en het privéleven eronder lijdt.” De focus van de trainer ligt in de voorbereiding met name op kracht, stabiliteit en lenigheid per individu. Dankzij een samenwerking met Pro-F Fysiotherapie krijgen de spelers de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te trainen. Otto Krabbe over deze mooie samenwerking: “Enkele spelers zijn in de zomer al begonnen bij het trainen bij Pro-F. Hier wordt een maatwerkpakket per individu aangeboden door de begeleiding. In de aankomende trainingsweken geven we hier een vervolg aan op het veld als actieve rustmomenten tussen de duurblokken. De focus ligt dus vooral op fitter worden, waarbij we de belasting en belastbaarheid van de spelers differentiëren. We monitoren de mate waarin de spelers de inspanning en het herstel ervaren. Hierdoor gaan we de spelers op een verantwoorde manier fit krijgen en overbelasting voorkomen.” Het teamproces is daarnaast ook een belangrijk aandachtspunt: “Naast het fitter worden gaan we uiteraard inhoud geven aan de ontwikkeling van de speelwijze. En van de spelers wordt verwacht dat zij zich gedurende het seizoen ondergeschikt kunnen maken aan het team. Dit vraagt onder andere omgaan met teleurstelling wanneer bijvoorbeeld de keus gemaakt wordt dat een speler even niet bij de eerste elf zit op een de zondag.”

 

De voorbereiding: mooiste periode
Ruim een maand heeft de selectie als groep rust gehad en inmiddels kijkt de trainer er dan ook weer naar uit om met de ploeg aan de slag te gaan: “Ik wil een goede voorbereidingsperiode neerzetten met als doel om de eerste competitiewedstrijd te winnen. Deze periode vind ik de meest interessante periode in het seizoen. Hier wordt namelijk de basis gelegd en als we dat goed doen hebben we daar aan het eind van het seizoen nog profijt van. De eerste competitie is dan ook belangrijk en direct drie punten kunnen pakken is altijd mooi.” Op zondag 23 september gaat de competitie van start. De doelen die de trainer voor ogen heeft zijn helder: “We willen altijd voor de prijzen spelen. Het minimale resultaatdoel is dan ook een periode pakken. Daarnaast zijn er genoeg prestatie- en procesdoelen die zowel voor het team, per linie en individueel geformuleerd kunnen worden. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat we het resultaatdoel halen en die bekijken we over een geheel seizoen. De prestatie- en procesdoelen worden over een kortere periode geanalyseerd.” De trainer kijkt hierbij niet zozeer naar de tegenstanders die De Bleek tegen gaat komen in de eerste klasse: “Bij alle clubs zijn er behoorlijk wat verschuivingen geweest en we treffen ook enkele nieuwe clubs. Al met al is het altijd maar de vraag hoe dit alles zich ontwikkelt en ik kijk dan ook slechts naar mijn eigen team vooralsnog.”

BEKIJK HIER HET VOORBEREIDINGSSCHEMA VAN HEREN 1 >>> 

Al met al mag het seizoen weer beginnen van Otto Krabbe en kijkt hij uit naar zijn tweede seizoen bij De Bleek. Een club waar hij zich inmiddels thuis voelt, een prettige manier van werken heeft gevonden met iedereen en waar hij met veel motivatie en plezier bouwt aan het eerste elftal. Naast zijn wensen, verwachtingen en doelen voor het eerste elftal wenst hij de club ook veel goeds in het nieuwe seizoen: “Rigtersbleek is een mooie en innovatieve club. Ik hoop dan ook dat de club in alle geledingen bezig blijft met innoveren. En bovenal hoop ik dat aankomend seizoen het presteren en de gezelligheid in goede harmonie gepaard gaan.”


Lees meer ... 

Reünie Rigtersbleek 1
Heren 1 ook volgend seizoen in eerste klasse
Toryalai aanvallende versterking Heren 1
Dries-Jan Bal naar De Bleek
Yannick Molkenboer in rood en wit

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Sportpark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image