Bas Nijweide: "Een sterk team"

Heren 2 staat aankomend seizoen voor het eerst onder leiding van Bas Nijweide. De nieuwe hoofdtrainer blikt vooruit op het nieuwe seizoen. 

Foto: Tubantia


De voorbereiding
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik veel contact gehad met de trainersgroep en de personen die betrokken zijn bij de voetbaltechnische zaken binnen de club. Op 12 augustus zijn we begonnen met trainen en, mede door de late vakanties, heb ik sinds 4 september de groep compleet. Voor nu is het belangrijk dat ik zicht krijg op elk individu binnen het team. De afgelopen weken hebben hierbij in het teken gestaan van fit worden en heb ik met de groep veel in duur getraind. Doordat er spelers zijn die een tijdje geen voetbalactiviteit hebben gehad is het belangrijk om dit goed te monitoren.

Sterk kader
Spelers willen altijd spelen. Dit is een uitstekende en logische gedacht. Het is aan mij als trainer om de spelers niet te snel in een zware belasting te laten komen. Mijn belang, en het belang van de ploeg, is dat de spelers in de maanden oktober en november topfit zijn. Hier hebben we binnen het technisch- en medisch kader wekelijks overleg over. Organisatorisch ben ik zeer tevreden en hebben we een goed team staan. Organisatorisch hebben we het kader goed ingevuld. Ronald is mijn assistent-trainer, Rudi Rheinshagen en Rene Hoekstra zijn de teammanagers, en Rick Trap is de assistent-scheidsrechter. Pleun Pasman is er voor de medische zaken, waarbij er ook goed contact is met Pro-F Fysiotherapie. Al met al een sterk kader waar ik alle vertrouwen in heb. Door de goede invulling kan ik me, samen met Ronald, volledig richten op het technische gedeelte van het team.

Talentval & bereidwillig
Binnen de selectie hebben zich ten opzichte van afgelopen seizoen een aantal wijzigingen voorgedaan. Aangezien ik nieuw ben binnen de club kan en wil ik dan ook alleen maar oordelen over de huidige selectie. Deze is talentvol en bereidwillig: twee belangrijke eigenschappen om als ploeg verder te komen én je individueel verder te ontwikkelen als voetballer.

Ontwikkeling
We zijn op dit moment druk bezig met de organisatie van het team in balbezit en balbezit tegenstander. Dit is de basis waar je altijd op terug moet kunnen vallen. Binnen deze organisatie wil ik de spelers vrijheid geven om creatief en oplossingsgericht te denken. Talenten moet je handvaten geven, maar niet helemaal vol stoppen met opdrachten. Dit blijft het hele seizoen een belangrijk onderdeel in mijn trainingen. We willen binnen het hele kader de ontwikkeling van spelers ondersteunen met als doel spelers dichter op de eerste selectie aan te laten sluiten. De competitie leent zich hier ook voor. We spelen op het hoogste niveau voor tweede elftallen. Een prachtig niveau om je als speler verder te ontwikkelen. Mooi is het voor mijn selectie ook dat we, door het periodekampioenschap van het tweede elftal afgelopen jaar, zijn ingedeeld in de beker bij standaardelftallen. We krijgen te maken met ervaren ploegen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe mijn team daarmee omgaat!

De eerste bekerwedstrijd werd op 2 september gespeeld tegen BSC Unisson en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op zondag 9 september staat er een uitwedstrijd op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen GVV Eilermark. Een week later speelt het team van Bas Nijweide tegen FC ’t Centrum. Op zondag 23 september start de competitie met een thuiswedstrijd om 11:15 uur tegen HSC ’21.


Nijweide nieuwe trainer Heren 2

Periodetitel voor Heren 2

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image