Doelpuntrijk duel in Nistelrode

Op zondag 2 december speelde het team van Patrick van den Berg een uitduel tegen Prinses Irene. In Nistelrode waren de vrouwen van Prinses Irene met 6-2 te sterk. Lees hieronder het verslag van de assistent-trainer.


Afgelopen zondag speelden we onze één na laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Prinses Irene. De ploeg uit Nistelrode bleef er vorig seizoen door de nacompetitie in, maar doet het dit seizoen een stuk beter met een plaats in de middenmoot. Afgelopen seizoen werd er twee keer vrij gemakkelijk gewonnen van Prinses Irene; beide keren wonnen wij toen met 3-1.
 
Na vier minuten spelen kwam Prinses Irene op een 0-1 voorsprong. Door balverlies op het middenveld kon de rechtsbuiten in de diepte worden weggestuurd. Deze sneed naar binnen en legde de bal in onze zestien klaar voor hun spits. Ze maakte geen fout en schoof de bal in de verre hoek. Het spel golfde daarna op en neer en beide ploegen creëerden weinig kansen. Toch stond het na een half uur 0-3 voor de ploeg uit Nistelrode. Na een ingooi, ver op onze helft, werd de bal hoog onze zestien ingeschoten. We kregen de bal niet weg en op een of andere manier lukte het de rechtsbuiten van Prinses Irene om de bal, tussen drie verdedigers, bij hun spits te krijgen. Ze nam de bal aan, draaide in een beweging naar de goal en schoot de bal opnieuw buiten het bereik van Inge Tijink; 0-2. Slechts één minuut later breidde Prinses Irene de voorsprong opnieuw uit. De bal werd na een uittrap van de keeper met het hoofd verlengd op de rechtsbuiten die zonder problemen door kon lopen. Weer werd de bal in de lange hoek geschoven: 0-3. Ruim tien minuten later kwam Prinses Irene door een bijna identieke aanval op 0-4. Opnieuw werd de bal na een uittrap van de keeper verlengd op de rechtsbuiten. Met nog minder problemen dan bij de derde goal kon ze doorlopen naar het doel van Inge Tijink. Weer werd succesvol de lange hoek gezocht. Op slag van rust werd het toch nog 1-4. Ilse Holtkamp speelde haarzelf vrij op het middenveld en met een diepe bal werd Oumou Debate gevonden. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter besliste anders. Oumou Debate kon redelijk vrij doorlopen en schoof de bal onder de keepster door.
 
In de rust werd wat vertrouwen getankt en afgesproken dat we zouden proberen om binnen vijftien minuten de tweede treffer te maken. Zouden we dit doen, dan zouden we het Prinses Irene nog lastig kunnen maken.
 
Zoals afgesproken maakten we na een kwartier spelen de 2-4. Na een corner bracht Eline Bonnema samen met Oumou Debate de bal weer voor de goal. Bij de tweede paal stond Gabriella Mourad goed op te letten en verlengde de bal met haar hoofd in een vrijwel leeg doel. Weer vlagde de grensrechter voor buitenspel, maar opnieuw wou de scheidsrechter van niets weten. Na een kleine tien minuten was alle hoop echter weer verdwenen. Op een meter of dertig van onze goal werd de nummer tien van Prinses Irene ingespeeld. Ze draaide haarzelf vrij, liep een paar meter door en probeerde te schieten. Haar schot werd geblokt, maar de bal belandde weer voor haar voeten. Door wat ruimte te maken kwam ze weer in de positie om te schieten. Deze keer had ze meer succes en schoof zo de 2-5 binnen. Beide ploegen kregen hierna weinig grote kansen en zo golfde het spel tot aan de laatste paar minuten op en neer. Inmiddels waren Shay Lammers en Gabriella Mourad vervangen door Brittney Schildkamp en Thalia Antonio. De laatste is afkomstig uit Canada en maakte haar eerste minuten voor Rigtersbleek. Twee minuten voor tijd maakte Prinses Irene toch nog hun zesde goal van de middag. Door knullig balverlies ontstond er op ongeveer vijfentwintig meter voor onze goal een drie-tegen-drie situatie. De spits van Prinses Irene liep onze zestien in en schoot op doel. Inge Tijink stopte haar inzet, maar deze kwam terecht bij hun rechtsbuiten die vanuit de rug van Annefleur Scholten opdook. Zonder veel problemen gleed ze de 2-6 binnen.


 
Door deze overwinning klimt Prinses Irene naar de derde plaats in de Hoofdklasse en blijven wij als één na laatste staan. Doordat Fortuna ’54 wist te winnen van Someren is het gat met de negende plaats, de plaats boven de streep, opgelopen tot vijf punten.
 
Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Bavel. Om 14.30 uur spelen we daar tegen de nummer zeven van de ranglijst.

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image