De trainers van zaterdag Heren 1

Eerder maakten wij bekend dat er vanaf 2019-2020 een eerste zaterdagelftal gaat starten in het rood-en-wit. Tim Somberg wordt hoofdtrainer van dit nieuwe team en Jeroen Wilbrink wordt zijn assistent. Beide heren kijken uit naar het nieuwe seizoen. In onderstaand bericht maken we kennis met de nieuwe trainers van De Bleek.


Hoofdtrainer Tim Somberg: “Ik denk dat uiteindelijk vrijwel alle verenigingen overgaan op het zaterdagvoetbal. Je merkt steeds meer dat het zondagvoetbal afneemt en dat spelers liever op de zaterdag spelen. Deze ontwikkeling is al enkele jaren geleden ingezet en wordt alleen maar groter. Kijk onder andere maar naar clubs als KVV Quick ‘20, PH en Sportclub Enschede. Dat Rigtersbleek hier dan ook nu op inspeelt is erg positief voor de vereniging.”

Tim Somberg
De geboren Enschedeër is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij het eerste elftal van EV & AC De Tubanters 1897 (4e klasse). Sinds 2011 is hij al actief als trainer bij deze club, en trainde onder andere de A1 en B1 die destijds beiden uitkwamen in de Hoofdklasse. Daarvoor was de 37-jarige Tim trainer van jeugdteams bij jeugdteams van Victoria ’28 en Enschedese Boys. Hij heeft dus al de nodige ervaring als trainer: “In 2006 ben ik benaderd om de C1 van Victoria ’28 te trainen. Destijds was ik al drie seizoenen gestopt met voetballen en begon dit toch behoorlijk te missen. Het was dan ook een mooi moment om te kijken of het trainerschap wat voor mij was en op die manier, weliswaar op een ander vlak, weer actief met voetbal bezig te zijn.” Het trainerschap beviel hem en Tim besloot zijn trainersdiploma’s te behalen. In 2008-2009 behaalde hij Trainer/Coach UEFA C (TC3) en in 2014-2015 Trainer/Coach UEFA B (TC2). In zijn trainerscarrière beleefde hij al enkele mooie momenten: “De promotie met De Tubanters A1 was één van mijn hoogtepunten. Ook het voorkomen van degradatie met Victoria ’28 D1 zie ik als een hoogtepunt. Dit seizoen hoop ik nog een hoogtepunt te kunnen toevoegen door te promoveren met het eerste elftal van De Tubanters 1897.” 
 
Als 6-jarige begon Tim met voetballen bij De Enschedese Boys: “Ik heb hier mijn gehele jeugd gevoetbald en als eerstejaars A-speler maakte ik de overstap naar Heren 1. Hier heb ik drie jaar gespeeld en een jaar in het eerste van Victoria ’28. Vanwege aanhoudende blessures moest ik helaas stoppen.”, aldus de verdediger die bovendien enkele seizoenen in het derde elftal van De Bleek heeft gespeeld. Rigtersbleek is hem dan ook niet onbekend: “Naast actief te zijn geweest op het veld, ken ik ook veel mensen binnen de club en ben ik de afgelopen jaren regelmatig bij De Bleek aanwezig geweest.”
 
Jeroen Wilbrink
Ook assistent-trainer Jeroen Wilbrink is geen onbekende bij de club, waar hij in totaal vijf seizoenen speelde. Ook heeft op én langs het veld de nodige ervaring. De 37-jarige spits begon net als Tim op zesjarige leeftijd bij Enschedese Boys: “Ik heb altijd bij de Boys gespeeld, waarvan twaalf jaar in het eerste elftal. In 2004 maakte ik de overstap naar de selectie van Rigtersbleek en speelde twee seizoenen in het rood-en-wit.” Daarna volgde voor Jeroen nog een kampioenschap in 2007 bij de Enschedese Boys en vorig jaar nog maakte hij onderdeel uit van de selectie van De Tubanters 1897. Als trainer beschikt Jeroen sinds 2014 over zijn TC3 diploma en heeft hij ook de nodige ervaring als trainer bij zowel jeugd- en seniorenteams: “Ik ben drie jaar assistent-trainers geweest bij De Tubanters 1897 A1 en daarna hoofdtrainer van EMOS A1. Op dit moment sta ik langs de lijn als hoofdtrainer van De Tubanters 2.”
 
Trainersduo Zaterdag Heren 1
Beide heren kijken uit naar hun overstap. Tim Somberg: “Na te zijn benaderd werd ik direct enthousiast. Rigtersbleek is een geweldige club met een goede naam in de regio. Om dan bij zo'n vereniging een Zaterdag 1 op te gaan zetten lijkt me een geweldige uitdaging! Bovendien ben ik erg nieuwsgierig naar het zaterdagvoetbal in vergelijk met het zondagvoetbal.” Ook Jeroen Wilbrink ziet het als een mooie uitdaging: “Ik kijk er naar uit om dit samen met Tim te gaan doen. Het zaterdagvoetbal is in opkomst en dit is dan ook een mooi moment om hierin te stappen, zowel voor de club als mezelf. Ik hoop dat we met dit team over vijf jaar op een redelijk niveau actief zijn.”
 
De hoofdtrainer is ook duidelijk over de doelen van het nieuwe team: “Onze eerste prioriteit is uiteraard om een stabiel team neer te zetten. De volgende stap is om Rigtersbleek zaterdag 1 binnen enkele seizoenen op een mooi niveau te hebben en zo het prestatievoetbal voor senioren binnen de zaterdagtak op de kaart te zetten bij De Bleek. Mijn verwachtingen, samen met die van Jeroen, zijn hoog! Het is mijn ambitie om het zaterdag prestatievoetbal voor senioren een boost te geven en persoonlijk wil ik me als trainer altijd blijven ontwikkelen. Voor beide zie ik volop mogelijkheden bij een mooie club als Rigtersbleek.”

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image