De rol van Nick Eggert

Nick Eggert is dit seizoen assistent-trainer van VR1. De huidige hoofdtrainer, Patrick van den Berg, vertrekt aan het eind van het seizoen. Achmed Sbaa zal volgend seizoen de staf van VR1 komen versterken. Nick Eggert en Achmed Sbaa gaan in gezamenlijkheid de vrouwen van De Bleek trainen.
 
De actieve en betrokken Nick Eggert is op dit moment niet alleen assistent-trainer bij VR1. Hij is ook trainer van MO13-1, waarmee hij in de voorjaarscompetitie kampioen werd. Daarnaast is hij coördinator van de middenbouw (O12 t/m O15). Inmiddels heeft hij als trainer de nodige kennis en ervaring opgedaan. Volgend seizoen gaat hij weer een stap zetten als trainer. Genoeg reden om eens een kijkje te nemen in de wereld van Nick in zijn huidige rollen bij De Bleek én vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. 
De rol van assistent-trainer
Net zoals vorig seizoen ben ik assistent-trainer van Patrick van den Berg. Ik houd me eigenlijk met alles bezig wat hij ook doet. Het grote verschil is wel dat Patrick tactisch de lijnen uitzet en ik me ook wat meer bezighoud met de wat kleinere taken, zoals bijvoorbeeld het bekijken van de wedstrijdbeelden. Nu duidelijk is hoe volgend seizoen eruit gaat zien wordt mijn rol wel groter om me al een beetje voor te bereiden op volgend seizoen.
 
Een moeizame start met VR1
Zoals we al hadden verwacht verloopt dit seizoen wat moeizamer dan vorig seizoen. We zijn veel speelsters kwijtgeraakt aan onder andere FC Twente. We hebben hierdoor het team eigenlijk opnieuw op moeten bouwen, en dit kost tijd. Ook omdat het niveau van de speelsters moet groeien, en we bovendien te maken hebben met een erg jonge groep. Al met al mogen we ook niet verwachten dat we het beter doen dan vorig seizoen. Het enige doel dat we voor het aankomende half jaar hebben in de competitie is in de hoofdklasse te blijven. De ontwikkeling van de speelsters als individu en als team staat in alles centraal, en zo blijven verder bouwen aan een sterk en stabiel team.
 
Veel geleerd van Patrick
Natuurlijk vind ik het jammer dat Patrick vertrekt, ook al wist ik het al wel wat langer. Mede door hem staat het vrouwenvoetbal bij Rigtersbleek waar het nu staat, en ik heb in de afgelopen anderhalf jaar ontzettend veel van hem geleerd. Ik begrijp wel waarom hij na al die jaren deze keuze heeft gemaakt en wens hem natuurlijk heel veel succes met alle verdere stappen die hij gaat zetten.
 
Ontwikkeling van MO13-1
Het kampioenschap met dit team was erg mooi en zeer verdiend voor deze groep meiden. Ik had in ieder geval niet verwacht dat ik in het eerste half jaar al kampioen zou worden. In de tweede seizoenshelft gaan we de overstap maken naar het grote veld. Dit is voor veel meiden voor het eerst en dus een mooie uitdaging en hier kijk ik natuurlijk naar uit. Het leukste aan het trainen van jonge spelers is het zien van hun ontwikkeling op het veld. Degene die aan het begin van het seizoen geen bal goed raakte schiet ze nu bij wijze van spreken dwars door het net heen. Ik ga ervan uit dat deze groep zich snel aan gaat passen aan het grote veld en weer veel stappen gaan zetten in hun ontwikkeling.


 
Een terugblik op de eerste seizoenshelft
Als trainer kijk ik met een dubbel gevoel terug. Met de MO13-1 ben ik kampioen geworden en gaat het eigenlijk super, terwijl we met VR1 op de voorlaatste plaats staan. Wel moet ik zeggen dat in beide teams de spelers zich erg goed ontwikkelen, en daar gaat het uiteindelijk toch wel om. Ook al was het voor sommigen bij VR1 moeilijk om de aansluiting te vinden op dit niveau, hebben ze zich goed staande weten te houden en een positieve ontwikkeling doorgemaakt en ontwikkelen ze zich natuurlijk nog steeds.
 
De tweede seizoenshelft
Met de MO13-1 krijgen we een mooie uitdaging nu we naar een groot veld gaan, en ik denk wel dat we het goed gaan doen. Veel van deze spelers hebben de potentie om uiteindelijk VR1 te halen en het zou mooi zijn als ze weer zo'n zelfde ontwikkeling doormaken als in de eerste seizoenshelft. Bij VR1 is het een ander verhaal en moeten we in de tweede seizoenshelft genoeg punten pakken om boven de degradatiestreep te eindigen. Dit wordt zeker lastig, maar niet onmogelijk. Tegen bijvoorbeeld Bavel (3-3) en Nooit Gedacht (2-2) hebben we gewoon pech gehad. Ik denk ook dat we sowieso beter zijn dan twee of drie andere ploegen in de competitie. Ook al waren de uitslagen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft niet in ons voordeel, denk ik toch dat we positief zijn begonnen aan deze uitdaging.
 
Het seizoen 2019-2020
Bij VR1 word ik na twee jaar assistent-trainer te zijn geweest, hoofdtrainer en ga dat in nauwe samenwerking doen met Achmed Sbaa. Wat het nieuwe seizoen gaat brengen weet ik nog niet. En of dat nou in de hoofdklasse of eerste klasse wordt … ik heb er in ieder geval al veel zin in. Aankomend seizoen krijg ik de kans om het op een andere manier aan te gaan pakken dan we dat de afgelopen twee seizoenen hebben gedaan. Ook al zal de werkwijze niet veel gaan veranderen, kunnen we wel weer verder voortborduren op hetgeen er nu toe neer is gezet. Als we de huidige spelersgroep grotendeels intact kunnen houden, en we wat versterkingen mogen verwelkomen, weet ik zeker dat we hier in de toekomst iets moois neer kunnen zetten.
 
MO13-1 zoekt een nieuwe trainer
Ik heb de keuze gemaakt om na dit seizoen te stoppen bij de MO13-1. Met alle andere dingen die eraan zitten te komen, met bijvoorbeeld werk, kan ik me maar half inzetten voor dit elftal en dat zou ik jammer vinden. De meiden verdienen namelijk alle aandacht om zich nog verder te kunnen ontwikkelen als speelster. Ik hoop ze dan over een paar jaar terug te zien bij VR1! Of ik mijn rol als coördinator van de middenbouw kan combineren met het trainerschap weet ik nog niet, en hier ga ik in de aankomende periode een keus in maken.
 
Samenwerking met Achmed
Ik kende Achmed nog niet, maar hoorde al wel veel positieve verhalen. Uiteraard had ik er ook alle vertrouwen in dat de club met zorg een vervanger zou aanstellen voor deze functie. Ik heb Achmed op de nieuwjaarsreceptie ontmoet en had direct een goed gevoel in ons contact. We hebben het toen al een beetje over voetbal en onze ideeën gehad. Gelukkig bleek hieruit al wel dat we hetzelfde over voetbal en het managen van een elftal denken. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.
 
VR1 in het nieuwe seizoen
Het is lastig om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen voor VR1. We weten immers nog niet in welke klasse we terechtkomen. Natuurlijk hoop ik het beste en ga ik ervan uit dat we volgend jaar weer in de hoofdklasse spelen. Dit wordt een hele klus, maar ik heb er vertrouwen in. Als we hierin slagen willen we het natuurlijk zo goed mogelijk doen. Een seizoen waarin we niet afhankelijk zijn van anderen en waarin we niet bang hoeven te zijn dat we in aanmerking komen voor degradatie zal dan ons doel zijn. Vorig seizoen speelden we ons door winst op Trekvogels op de laatste speeldag pas veilig en ook dit seizoen kan het tot de laatste speelronde spannend blijven.


 
Met de huidige spelersgroep staat er een goede basis voor de toekomst. Uiteraard zijn de nodige versterkingen natuurlijk zeer welkom. Het uiteindelijke doel bij De Bleek is om te starten met een tweede elftal, waar je in moeilijkheden op terug kunt vallen. De spoeling is nu vaak te dun, en als we te maken krijgen met bijvoorbeeld blessures hebben we te weinig spelers om op terug te vallen. Ik hoop dat dat volgend seizoen anders gaat zijn. Het is dan ook heel mooi om te zien dat meiden van Rigtersbleek zelf langzaamaan de aansluiting met VR1 vinden. Puck Groenenboom uit de JO15-1 en Indy Luiten uit de JO15-2 hebben nu al een paar keer meegetraind en oefenwedstrijden meegedaan. Ik weet zeker dat ze in de toekomst dragende spelers van het eerste vrouwenelftal gaan worden.
 
Mochten we degradatie niet weten te voorkomen, dan is het uiteraard het doel om via het kampioenschap weer terug te keren naar de hoofdklasse. Met de groep die er nu staat, en de eventuele versterkingen, is dit een reële doelstelling.

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image