Milou olde Velthuis naar FC Twente

Volgend seizoen speelt Milou olde Velthuis voor Beloften FC Twente Vrouwe. De 17-jarige speelster speelde sinds september 2017 voor VR1 van De Bleek.
 
Milou olde Velthuis over haar tijd bij Rigtersbleek: “Ik koos ervoor om bij De Bleek te gaan spelen, omdat ik meer uitdaging zocht en me als speelster wilde ontwikkelen. Mijn hoogtepunt was dat ik al snel mijn basisplaats veroverde als nieuweling. Ik kijk terug op een erg leerzame tijd; ik heb mij goed kunnen optrekken aan de oudere speelsters, waardoor ik veel ontwikkeling heb doorgemaakt.” De ontwikkeling is bij FC Twente niet onopgemerkt gebleven en hier heeft De Bleek een waardevolle bijdrage aan geleverd: “Sinds ik bij Rigtersbleek voetbal is FC Twente meer in beeld gekomen, mede doordat we regelmatig een oefenwedstrijd hebben gespeeld tegen het eerste elftal. Ook waren de trainingen erg goed en op hoog niveau, evenals de competitiewedstrijden. Hierdoor ben ik gegroeid als speelster. Ik ben dank ook blij met de kansen die ik heb gehad en het was bovendien fijn om bij een betrokken club als Rigtersbleek te spelen.”
 
Leergierige & gedreven speelster
Trainer Nick Eggert over de vertrekkende speelster: “Milou is een heel erg leergierige en gedreven speelster. Ze is altijd op zoek naar verbeterpunten en pikt de dingen snel op. Ook wil ze niets van opgeven weten, wat soms ook wel eens tegen haar kan werken. Zo wil ze nog wel eens door blijven spelen met een blessure of een ander pijntje. Dit tekent haar dan wel weer en ik kan er stiekem wel van genieten.” De trainer zag ook hoe ze al snel haar basisplaats veroverde en zich optrek aan de oudere en ervaren speelsters: “Mede hierdoor stond ze niet voor niets al wat langer in de belangstelling van FC Twente. Verder heeft ze dit seizoen op meerdere posities gespeeld, waardoor ze zich hierin ook verder heeft kunnen ontwikkelen als voetbalster.”

 


 
“Het is een hele mooie uitdaging om bij FC Twente te spelen
en ik hoop zo mijn droom te kunnen gaan realiseren.”

 
De droom
Nick heeft er alle vertrouwen in dat de veelzijdige en jonge speelster haar kans kan gaan grijpen bij FC Twente: “Milou kennende zal ze zich aankomend seizoen bij FC Twente meteen optrekken aan het niveau. Wanneer ze dit vol kan houden, en wanneer ze bij Twente net zo’n ontwikkeling doormaakt als bij De Bleek, voorzie ik een mooie toekomst voor Milou. Waar ze zal eindigen en waar ze in de tussentijd zal spelen durf ik niet te zeggen, maar ik hoop dat ze haar droom waar mag maken!”. Milou heeft haar droom helder: “Voor aankomend seizoen hoop ik zoveel ontwikkeling door te maken om na één seizoen door te kunnen stromen naar het eerste elftal. Dat is mijn ambitie en ik zal er volgend seizoen alles aan doen om dit waar te maken. Mijn droom is uiteindelijk om in het Nederlands elftal te spelen.”
 
Seizoen 2019-2020
Met het vertrek van Milou verliest VR1 een belangrijke speelster erkent ook Nick Eggert: “We verliezen een veelzijdige en gedreven speelsters. Ook al is ze nog maar zeventien, en heeft ze ‘slechts’ twee seizoenen voor de club gespeeld, zag ik haar toch als één van de dragende speelsters van ons team. Het spreekt voor zich dat ik graag wat langer met haar had willen werken, maar ik gun haar deze overstap ontzettend.” De stap naar FC Twente kwam niet als verrassing: “Haar vertrek zat eraan te komen, dus heb ik al even de tijd gehad om na te denken over het opvangen van haar vertrek. Gelukkig spelen er in VR1 hele flexibele spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Samen met de speelsters die er aankomend seizoen bijkomen weet ik zeker dat we haar vertrek op kunnen vangen.”, besluit de trainer met vertrouwen richting het nieuwe seizoen.
 
 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image