AVG Rigtersbleek

Per 25 mei 2018 a.s. moet iedere organisatie en dus ook voetbalvereniging Rigtersbleek voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming, kortweg AVG. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Werkgroep AVG
In de afgelopen weken is de werkgroep AVG binnen De Bleek hard aan de slag geweest met het inventariseren van de eisen om te kunnen voldoen aan de nieuwe wetgeving. Hierbij is gebruik gemaakt van een stappenplan van de Stichting AVG voor verenigingen, welke door de KNVB is voorgesteld. De werkgroep heeft alle stappen doorlopen en de benodigde maatregelen getroffen.

Beleid Rigtersbleek
Het AVG-beleid van Rigtersbleek is er op gericht om privacy gegevens van (oud)leden met de grootst mogelijke voorzichtigheid te verwerken, te beheren en te archiveren. Het bestuur is te allen tijde verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van haar leden. De secretaris ziet er op toe dat geautoriseerde bestuursleden/vrijwilligers zich conformeren aan het beleid en strikte geheimhouding betrachten.

De veranderingen
Als lid van de vereniging kun jij er zeker van zijn dat we vertrouwelijk met jouw gegevens omgaan. Ook hebben wij met externe partijen die gegevens van onze leden verwerken nauw contact en sluiten wij hier de zogenaamde verwerkersovereenkomsten mee af. Met deze overeenkomsten staan ook deze partijen er garant voor dat ze vertrouwelijk met de gegevens omgaan.

Geheimhoudingsverklaringen
In de aankomende periode ontvangen vrijwilligers, bestuursleden en medewerkers alle nodige informatie die nodig is om op de juiste wijze met persoonsgegevens om te gaan. Allen zijn vanaf nu ook verplicht om een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen. Bij het aangaan van een nieuwe overeenkomst met de vereniging wordt deze ondertekent en voor hen die een lopende overeenkomst hebben wordt binnenkort zorggedragen dat deze getekend wordt. 

Privacy Policy
We hebben een privacy policy opgesteld en deze is te lezen op de website. Onderaan de pagina vind je een link naar de privacy policy van onze club en ook een link naar de gebruiksvoorwaarden van de website. De leden die zich vanaf nu aanmelden bij Rigtersbleek dienen akkoord te gaan met onze privacy policy. Huidige leden kunnen eventueel bezwaar maken op onze privacy policy door contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledenadministratie
Vanaf nu zijn wij ook verplicht om van leden die jonger zijn dan 16 jaar een handtekening van een ouder of voogd te hebben, waarmee toestemming wordt gegeven voor het verwerken van de gegevens. De ouder/voogd van onze leden ontvangt hierover binnenkort van de ledenservice meer informatie met de wijze waarop we deze handtekeningen wensen te ontvangen. 

Vervolg
Op donderdag 31 mei vindt de eerstvolgende bestuursvergadering plaats en hierin worden de laatste stappen gezet in het realiseren van ons AVG-beleid. In de maand juni wordt dit document via de website gedeeld, zodat alle leden volledig op de hoogte zijn van de wijze waarop wij met de privacy omgaan.

Vragen & opmerkingen
Wil jij meer weten over ons AVG-beleid? Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het nieuwsbericht, onze privacy policy of de gebruiksvoorwaarden van de site? Twijfel niet en stuur een e-mail naar de werkgroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. AVG.

 

Tags: ,
CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image