Arjan Kampman kandidaat wethouder

De PvdA heeft onze voorzitter, Arjan Kampman, naar voren geschoven als kandidaat wethouder in de nog te vormen college. Op donderdag 12 juli bepaalt de gemeenteraad met een stemming of Arjan Kampman gekozen wordt als wethouder van gemeente Enschede om vervolgens op 16 juli officieel beëdigd te worden. Wanneer hij wethouder wordt heeft dit consequenties voor zijn rol binnen onze vereniging.

De 51-jarige Arjan Kampman over zijn kandidaatstelling: “Ik ben zeer verheugd met het feit dat ik kandidaat wethouder ben in de gemeente Enschede. Sinds 2014 ben ik actief in de gemeenteraad voor de PvdA en dat ik nu als wethouder mij kan in gaan zetten voor de belangen van de inwoners is iets waar ik naar uitkijk. Vooruitlopend op de stemming van 12 juli houdt dit in dat ik mijn voorzitterschap van Rigtersbleek moet neerleggen. Het wethouderschap en voorzitterschap van een vereniging in dezelfde stad zijn onverenigbaar met elkaar. Hierdoor moet ik stoppen en het voorzitterschap overdragen.”

Onze voorzitter is al bijna 45-jaar lid van de vereniging en dit besluit neemt hij dan ook met pijn in zijn hart: “Deze fantastische vereniging heeft mij veel gegeven en ik heb er veel voor terug mogen doen. Ik draaide een jaar mee in het bestuur en in 2005 ben ik toegetreden tot het hoofdbestuur als algemeen bestuurslid. Later ben ik dit gaan combineren met het jeugdvoorzitterschap. In 2012 werd ik vicevoorzitter naast de toenmalige voorzitter Eric Bos. Toen Eric in januari 2012 besloot om te stoppen als voorzitter ben ik als interim-voorzitter aan de slag gegaan. Na de algemene ledenvergadering van datzelfde jaar ben ik officieel benoemd tot voorzitter.”

Nu is het punt, na ruim vijf jaar voorzitterschap, om de werkzaamheden over te dragen. Het bestuur van De Bleek heeft bestuurslid Mens & Maatschappij, Sara Nijenhuis, aangewezen als interim-voorzitter tot aan de algemene ledenvergadering in oktober. Arjan Kampman: “In het afgelopen jaar heb ik Sara als bestuurslid leren kennen als een zeer gedreven en vaardige vakvrouw. Naar mijn idee is zij de juiste persoon op de juiste plaats!”

Ondanks het neerleggen van zijn taken als voorzitter zal Arjan nog met regelmaat bij De Bleek te vinden zijn: “Ik zal Sara uiteraard ondersteunen in haar voorzitterschap door mijn werkzaamheden over te dragen en haar wegwijs te maken daar waar nodig. Met daarnaast het huidige bestuur én de nieuwe aspirant-bestuursleden heb ik het gevoel dat ik op een goede manier en met het volste vertrouwen mijn taken kan neerleggen. Uiteraard blijf ik gewoon lid van Rigtersbleek en zien jullie mij in de weekenden nog vaak langs de lijn. Tijdens de algemene ledenvergadering in oktober ben ik aanwezig om mijn verantwoording af te leggen aan de leden.”

Op een later moment blikt Arjan Kampman uitgebreid terug op zijn jaren als voorzitter.
Daarnaast volgt er binnenkort op de site ook nog een reactie van interim-voorzitter Sara Nijenhuis.

Tot besluit nog enkele woorden van de vertrekkende voorzitter: “Ik kijk terug op een fantastische en ook zeer bewogen tijd. Het was een hele kunst om in lastige tijden van recessie de vereniging in een nieuwe fase van ontwikkeling te brengen. In de afgelopen jaren is Rigtersbleek desondanks meer en meer een toonaangevende voetbalvereniging geworden in Enschede. Ik ben ervan overtuigd dat het huidige bestuur dit, onder leiding van Sara, verder zal gaan uitbouwen. Ik wil bij deze graag alle medebestuurders van de afgelopen jaren bedanken voor de fijne samenwerking en ik wens de gehele club heel veel succes voor de toekomst: samen zijn wij Rigtersbleek!”

De vereniging wenst Arjan Kampman heel veel succes als wethouder van de gemeente Enschede en dankt hem voor zijn enorme gedrevenheid, enthousiasme en inzet waarmee hij zich met al zijn kennis en ervaring heeft ingezet voor de vereniging.

 


Meer info ... 

Tubantia.nl: Kampman PvdA-wethouder in beoogd college Enschede >>>
1Twente ging in gesprek met onze voorzitter. Bekijk hier de video >>> 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image