Afsluitend toernooi Walking Football

Donderdag vond op Ontmoetingspark Rigtersbleek het afsluitende toernooi Walking Football van de SW-medewerkers (sociale werkvoorziening) in Enschede plaats. Het toernooi was in eerste instantie op donderdag 11 juli. Al snel na de start moest het toernooi echter worden stilgelegd door onweer en heel veel regen. Toen werd besloten het toernooi te verplaatsen naar donderdag 18 juli. 

Dit toernooi was de afsluiting van een serie trainingen Walking Football die zijn georganiseerd in het kader van de campagne ‘Ik ben aan de bal’. Een campagne voor de circa 1.100 SW-medewerkers in Enschede die zich richt op het lang, gezond en met plezier werken. In januari van dit jaar vond hiervoor de aftrapbijeenkomst plaats. Naar aanleiding van deze aftrapbijeenkomst konden medewerkers, via Scoren in de wijk, kennismaken met Walking Football. 

 

“Op het werk zitten wij vaak hele dagen in de stoel. Nu hebben we de kans gekregen om in beweging te komen tijdens het werk.
Daarom besloot ik om mee te doen!” – deelnemer - 

 
Groot enthousiasme Er was veel belangstelling voor Walking Football. Scoren in de wijk heeft daarom samen met Walking Football Twente Euregio (WFTE) en de gemeente Enschede, het initiatief genomen om vier trainingen Walking Football te organiseren. WFTE heeft de begeleiding van deze trainingen verzorgd op de velden van v.v. Rigtersbleek, die haar accommodatie ter beschikking heeft gesteld voor de trainingen en het afsluitende toernooi. 

Wethouder Sociale Werkvoorziening Arjan Kampman: “Ik vind het geweldig dat zo’n grote groep enthousiast is over Walking Football. Je kunt zien dat ze allemaal veel plezier hebben in het spel. Daardoor wordt bewegen leuk. Op deze manier brengen zij de uitgangspunten van ‘Ik ben aan de bal’ in de praktijk. Mijn complimenten aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.” 

“De trainingen waren echt superleuk! Ik heb er erg van genoten.” – deelnemer - 

Plezier en sportiviteit 
Met veel plezier, sportiviteit en strijd werd er een toernooi gespeeld tussen vier teams. De spelers met “ik ben aan de bal-shirts!” waren naar kleur ingedeeld waarbij rood FC Twente was, blauw Chelsea, wit Real Madrid en geel Borussia Dortmund. Onder aanmoediging van collega’s en andere supporters op het Ontmoetingspark Rigtersbleek wist uiteindelijk het thuisteam de eerste prijs te pakken. Spelers uit dit team werken overdag in ‘De Werf’ van DCW aan de Spoordijkstraat en op de Kwekerij. Uit handen van voorzitter Jan Bijvank van de stichting Walking Football ontvingen zij de wisselbeker ‘Walking Football 2019’. 

Met zijn allen naar FC Twente 
De stichting FC Twente Scoren in de wijk heeft alle deelnemers een wedstrijdkaart in de skybox bij een thuiswedstrijd van FC Twente belooft voor hun inzet en sportieve prestatie. 

Vervolg Walking Football voor SW Enschede
Een wisselbeker belooft een vervolg. Het is de bedoeling dat de medewerkers van DCW ook in de toekomst deel kunnen nemen aan Walking Football. Er wordt met alle betrokken partijen gekeken op welke manier hier verder vorm aan gegeven kan worden, zodat iedereen lekker samen in beweging blijft. En de spelers van de kwekerij en de Werf kunnen dan hun bekerwinst verdedigen. 

Sara Nijenhuis, voorzitter v.v. Rigtersbleek: “We kijken terug op een hele mooie samenwerking en zijn blij met het enthousiasme van alle partijen, maar bovenal van de medewerkers van DCW. Dit was ook zichtbaar tijdens de trainingen en het toernooi! Mooi dat dit heeft plaats kunnen vinden op ons Ontmoetingspark en we hopen hier een mooi vervolg aan te gaan geven in het nieuwe voetbalseizoen.” 

Reacties van de deelnemers 
De reacties van alle deelnemers aan Walking Football zijn heel enthousiast en iedereen kijkt met een heel tevreden gevoel terug. “Ik ben blij dat ik heb meegedaan! Ik houd sowieso wel van voetballen en van sporten in zijn geheel eigenlijk. Het was heel leuk om mee te doen en in een team te spelen.”, zegt één van hen met een grote glimlach op zijn gezicht. “Het is leuk en vooral erg gezellig om met anderen bezig te zijn. Je bent met z’n allen buiten en hebt samen lol, en we zijn ook lekker sportief bezig” vult een andere deelnemer aan. En naast plezier hebben ze ook geleerd van de trainingen: “We hebben echt vooruitgang geboekt!”. 

 

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S >>>

 

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image