ALV: woord van de voorzitter

Op dinsdag 1 oktober vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Het Paviljoen was goed gevuld met een groot aantal leden van onze club. Voorzitter Sara Nijenhuis opende de vergadering door iedereen harte welkom te heten en vervolgens een moment stilte in acht te nemen uit respect voor degene die ons vanuit De Bleek in het afgelopen jaar zijn ontvallen. “Het is namelijk een goede gewoonte om samen het leven te vieren, maar ook stil te staan bij de mensen die we missen en gemist worden.”.

 

 

110 jarig bestaan

De agenda wordt goedgekeurd en, alvorens de daadwerkelijke ALV van start gaat, wordt er stilgestaan bij onze verjaardag in 2020. Sara Nijenhuis: “We gaan dit seizoen richting het magische 110 jaar. Dit moet natuurlijk groots gevierd worden, zoals dat alleen bij De Bleek kan! Ik doe dan ook een oproep aan jon, oud en iedereen die hier een aandeel in wel en kan hebben. Denk met ons mee om van ons 110-jarig bestaan een fantastische dag of week te maken. Alles staat nog open! Denk en doe je mee? Je kunt je melden bij mij of bij Mauro Kampman.” 

Terugblik

Waar staan we en wat heeft het seizoen ons gebracht? Het voetbalgedeelte neemt Wouter du Gardijn later tijdens de ALV voor zijn rekening. Sara staat stil bij alle andere zaken, waarbij de conclusie getrokken kan worden dat het afgelopen seizoen de club veel gebracht heeft. “Het heeft ervoor gezorgd dat we met nieuwe inzichten en vol vertrouwen het nieuwe seizoen in zijn gegaan!”.

In de voorbereiding naar deze avond moest ik denken aan een artikel dat ik laatst las, genaamd ‘Met de neuzen verschillende kanten op zie je meer’. Dit staat zo haaks op wat ons altijd is geleerd, maar als je erover nadenkt zit er wel iets in. De ultieme wens van een voorzitter, bestuurslid, trainer, manager, scheidsrechter, leider etc. is natuurlijk alle neuzen dezelfde kant op. Maar is dat überhaupt haalbaar? We zijn namelijk geen robots die je kunt programmeren! Iedereen zegt ‘Ja’ op een taak binnen deze mooie club op basis van wat hij of zij kan en wil betekenen voor de club. Dat wil niet zeggen dat iedereen alle kanten op kan vliegen, want dat maakt ons en de vereniging stuurloos. Door juist te koesteren wat de één wel en de andere niet kan kom je verder. Maar wel met een duidelijk doel voor ogen! Wij geloven als bestuur dat wij, samen met al onze vrijwilligers en actieve leden, elke dag en elke week verder mogen bouwen op deze wijze aan onze fantastische vereniging!”

 

Rigtersbleek is en blijft een bloeiende en toonaangevende vereniging in Enschede en omstreken. Een vereniging met geweldige faciliteiten voor jong en oud. Dit kunnen niet alle clubs zeggen. Het blijft hard werken om dit ook te behouden, en dit maakt dat we af en toe keuzes moeten maken die niet altijd begrepen worden.

 

Besturen is keuzes maken

Keuzes kunnen, naast heel veel plezier, soms ook zorgen voor lichte teleurstellingen in welke vorm dan ook. Met een club die meer dan 1.000 leden telt kun je het helaas niet altijd voor iedereen goed doen. Willen we wel, dit is onze ultieme wens, maar helaas onmogelijk … want dan zouden we perfect zijn en dat zijn we als mens en bestuur simpelweg niet. Wat wél belangrijk is, is dat iedereen het met de juiste en beste intenties doet. Op dit moment hebben we een negenkoppig bestuur met ieder een eigen portefeuille, waarin wat overlap zit, en waar iedereen mandaat heeft binnen zijn of haar portefeuille. Elke maand wordt er vergaderd, elk kwartaal zitten we een dagdeel samen en wekelijks zijn er overlegmomenten in subgroepen met, daar waar nodig, andere leden; van beheer tot trainers, van externen tot actieve leden, van scheidsrechters tot medewerkers en ga zo maar door. We zijn blij en trots dat we het dus niet alleen doen én hoeven doen! Gevoed worden door het positieve ‘Bleek geweten’ van leden is erg waardevol. Het ‘Bleek geweten’ hoorde ik veelvuldig terug …

 

“Ik wil dat het goed blijft gaan met onze club, want ons clubbie gaat me aan het hart!” En ook zijn er de verhalen over hoe de kinderen van de kinderen hier groot zijn geworden. En hoe zij hun voetbal- en/of organisatietalenten hier hebben ontwikkeld en/of inzetten … dit gaat van generatie op generatie. Hier bij De Bleek worden kleine kinderen groot. Jongens worden ‘bleekmannen’ en meisjes worden ‘bleekvrouwen’. Hoe mooi is dat?!

 

Het (verenings)leven

Soms verschil je met elkaar van mening. Het zet je op scherp en aan het denken. In veel gevallen heeft het ook effect op een actie, reactie of keuze die er gemaakt moeten worden. Altijd ervaar ik het als waardevol en positief, omdat het ons weer verder brengt. Het is ook wat bij het verenigingsleven hoort: veel lachen, en af en toe een traan. Net zoals in het leven … Als we maar onthouden dat het gebeurt vanuit de beste intenties.

Groeien

Vanuit hier kunnen we groeien, en dat doen we ook. Het is namelijk fantastisch om te zien dat men ons in de stad weet te vinden. Met een ledental van boven de 1.000 zijn we groeiende en hopelijk blijven we dit.

In de afgelopen weken mochten wij weer meer dan vijftig nieuwe leden welkom heten. Een groot deel gaat spelen in de onderbouw, waar we gestart zijn met peutervoetbal onder leiding van Samir van Pieterson en zijn vrouw Rachèl. Gezien de groei is de kans groot dat er binnenkort al een tweede groep bij komt.

Groei is gaaf, en soms doet het ook pijn ,,, zo weten de meesten zich nog wel de groeipijnen uit de pubertijd zich te herinneren of die van onze kinderen en kleinkinderen. Dat is binnen onze vereniging niet anders. Zo blij als we zijn met elk nieuw lid, zo druk maken we ons ook over het feit of we het allemaal kunnen bolwerken en vasthouden. Ook dit seizoen was en is dit een grote opgave, vooral ook gezien de zorgen die we hadden voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Belangrijk is dat we onze focus houden op eigen jeugd en de ontwikkelingen binnen onze club en zijn we blij met de start van meer dan vijftig teams en ruim zestig trainers. Wij willen blijven gaan voor continuïteit tijdens de trainingen en voetbaltechnische ontwikkelingen op het veld. Mede daarom zijn we dan ook in gesprek met een aantal mensen die onze (jonge) trainers gaan coachen om ze nog beter te maken, verder te ontwikkelen en klaarstomen voor dat wat onze teams en wij als club nodig hebben op onze velden.

Voor de kleuren rood en wit

Afgelopen seizoen was ook het seizoen van bewustwording. Elk lid wat zich binnen of buiten de poort in een rood/wit shirt begeeft is een ambassadeur voor onze 109-jarige oude club. Dit geef ik elke eerste woensdag van de maand, tijdens onze kennismaking en rondleiding, de nieuwe ouders ook mee. Dat ging en gaat niet altijd van een leien dakje, maar daar waar het mis dreigt te gaan of misging, hebben en blijven wij duidelijke afspraken maken over dat wat wij wel en niet tolereren en accepteren. Ik zal niemand vermoeien met de details, maar besef daar waar er soms een half verhaal op tafel, kleedkamer of de kantine wordt gebracht het werk van het bestuur al in volle gang is. Graag dan ook de oproep om, daar waar er vragen of zorgen zijn, dit met ons te delen. Dan komen we sneller tot de oplossing, want het belangrijkste is dat al onze harten sneller gaan kloppen als onze teams in de rood witte shirts hun beste beentje voor zetten, letterlijk en figuurlijk, uit en thuis. Daar moet het over gaan en daar blijven wij met elkaar voor staan!

Samen zijn wij Rigtersbleek

Ik wil dan ook eindigen met grote dank. Dank aan mijn en onze voorgangers, bestuurders en vrijwilligers binnen De Bleek voor hun energie en tomeloze inzet die ze in de club en alle leden hebben gestoken en waar ik, samen met dit bestuur, onze mooie club in verder mag brengen. Want samen zijn wij Rigtersbleek!

 

Sportieve en enthousiaste groet,

Sara Nijenhuis
Voorzitter v.v. Rigtersbleek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

=====

Meer nieuws n.a.v. de Algemene Ledenvergadering 
Wisseling bestuur SRB
Jubilarissen
Leden in het zonnetje gezet 
Rogier Akkerboom toegetreden tot bestuur  

 

 

 

 

 

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image