Adviserende rol voor Pascal de Wijngaert

Het bestuur heeft Pascal de Wijngaert gevraagd om een adviserende de rol te spelen in de veranderingen die spelen rondom het prestatievoetbal binnen De Bleek. We stellen Pascal even voor …
 
De 48-jarige Pascal, geboren en woonachtig in Enschede samen met zijn vriendin Milanda en dochter Isabel, is geen onbekende binnen de club. Al op zijn zevende werd hij lid van De Bleek en doorliep hij alle selectieteams. Daarnaast is hij een aantal jaren jeugdleider en trainer geweest van pupillenteams. Ook nu is hij nog regelmatig op de velden te zien. Hij speelt namelijk zelf in het veteranenteam en fluit bovendien regelmatig wedstrijden.


 
“Rigtersbleek is voor mij gezelligheid, humor, skivakanties … en voetbal. Dit is het verenigingsleven. Ik heb als speler een fantastische tijd gehad in de selectie elftallen. En de toernooiwinsten zoals de Denmark Cup en Rohda Deventer waar we met de JO-19 wonnen van teams uit de eredivisie waren geweldig.
Dit zijn tijden waar ik nu nog met plezier op terugkijk.”


 
In zijn voetbalcarrière speelde Pascal, tijdens zijn studie, bij RCL (Leiderdorp) en UVS Leiden: “Ik heb hier in de eerste elftallen gespeeld. Hier speelde ik destijds al op de zaterdag, de stap die we nu ook gaan zetten met ons Zondag Heren 1 van De Bleek. Ik herinner me nog dat dit een prachtige beleving was met veel toeschouwers langs de lijn en tot ’s avonds laat gezelligheid in de kantine.”
 
De studie die hij volgde naast het voetballen was Psychologie. In Leiden heeft hij ook zijn eerste stappen gezet om deze twee te combineren: “Ik ben me gaan specialiseren als sportpsycholoog met aandachtsveld voetbal. Bij SC Telstar heb ik onder andere stagegelopen om mijn kennis op te doen in dit vakgebied. Sinds 2000 begeleid ik naast mijn hoofdtaken zo’n vijf tot tien topsporters per jaar als sportpsycholoog.” Pascal is ondernemer en doet zijn werkzaamheden vanuit zijn bedrijf ‘De Wijngaert HR Dienstverlening’. Naast psycholoog en sportpsycholoog is hij ook organisatieadviseur en doet hij assessments voor organisaties.
 
Ondanks zijn drukke baan, en de vrijwillige taken die hij al doet voor de club, besloot hij toch nog iets extra’s te doen. “Peter en Wouter kwamen met enkele vragen naar mij toe die aansluiten bij mijn kennis, en dus passende werkzaamheden zijn voor mij. Het staat dichtbij me, het is waar ik goed in ben en wat ik graag doen. Als ik daarmee mijn club kan helpen, dan doe ik dat met veel plezier. Ik ben nu immers ook op een leeftijd dat je dient terug te geven, aan de club en aan de samenleving. Dit is een mooie kans.”, aldus de gemotiveerde Pascal.
 
De vraag die er ligt is voor Pascal is om ondersteuning en advies te geven rondom het voetbalbeleid, met name het prestatievoetbal. Met het besluit dat is genomen om het prestatievoetbal volledig, met uitzondering van VR1, over te hevelen naar de zaterdag, is het van belang om een nieuw lange termijnbeleid te realiseren: “Ik ga zorgvuldig, met verstand en met de drive die de mensen van mij wel kennen me inzetten om een goed beleid neer te zetten voor de vereniging. Eentje waarmee we vanaf volgend seizoen de weg weer omhoog gaan inzetten!”.
 
Binnenkort zal Pascal meer delen over de doelen en ambities die onderdeel uit maken van het beleid, met daarbij ook de wijze waarop dit gerealiseerd moet gaan worden. Net zoals op vele andere fronten is hij in ieder geval ambitieus, heeft hij een heldere visie en oog voor de mensen. Pascal over de toekomst: “Ik wil met plezier en zorg gaan bouwen aan het prestatievoetbal binnen de club. Daarnaast werk ik hard om mijn bedrijf verder uit te breiden; niet in omvang, maar in de dynamiek van de werkzaamheden die ik doe. Ik wil nog meer directieleden en sporters verder helpen, onder andere bij FC Twente, Rigtersbleek en in het Twentse bedrijfsleven. Ik beschouw mezelf bovendien als iemand met visie, die inzicht heeft in wat technologie in het komende decennium gaat brengen. Daar wil ik in de toekomst maximaal gebruik van maken. Voor nu ben ik vooral ook heel blij dat ik met mijn kennis, ervaringen en netwerk de club kan helpen naast het werk waar ik van houd. Ik kijk er naar uit en heb er alle vertrouwen in dat we een mooie toekomst tegemoet gaan met de prachtige club die De Bleek is!”

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image