Maatregelen coronavirus | update 26 april

26-04-2020 | Hervatting van de trainingen 

Voorzitter Sara Nijenhuis: "Afgelopen dinsdag (21 april jl.) was er dan eindelijk het eerste lichtpuntje wat betreft een versoepeling van de maatregelen die ons allemaal zo hebben getroffen in de afgelopen periode. Er mag weer voorzichtig gesport worden, beginnend met de allerjongsten. Voor onze kinderen natuurlijk geweldig nieuws! Het liefst hadden we gehoord dat ons complex weer opengesteld kon worden voor jong en oud, maar helaas is dat nog even niet het geval. Belangrijk is dat we beetje bij beetje weer mogen uitkijken, dat jong en oud elkaar weer zullen treffen en samen weer kunnen genieten van dat wat De Bleek te bieden heeft." 

Lees hier alle informatie over de hervatting van de trainingen én het protocol >>> 

 

21-04-2020 | Jeugd weer voorzichtig de voetbalvelden op 
De vanavond door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het vanaf 29 april a.s. voor de jeugd ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten echter niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht. Belangrijk om te weten: geen ouders langs de velden en niet douchen na de training. 

Binnen de KNVB is een werkgroep bestaande uit verschillende disciplines al enige tijd bezig met de voorbereidingen. Nu er groen licht is om hiermee verder te gaan, worden voetbalvormen, trainingen, protocollen en tips (zoals het vaststellen van de beste route om groepsvorming tegen te gaan) verder ontwikkeld om de verenigingen, coaches en vrijwilligers straks goedbeslagen op weg te helpen. Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Deze week heeft de KNVB contact met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en worden de verenigingen nader geïnformeerd.

Wij laten jullie uiteraard zo snel mogelijk weten hoe we met de nieuwe maatregelen zullen en kunnen omgaan. Houd daarom de website in de gaten!

 

31-03-2020 | Competities amateurvoetbal niet hervat 

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. 

Door de nieuwe overheidsmaatregel zal ook het Ontmoetingspark Rigtersbleek, en daarmee Het Paviljoen, tot in ieder geval 28 april gesloten blijven. 
Lees hier alles over de verlening van de coronamaatregelen >>>

Voorzitter Sara Nijenhuis over de huidige situatie en de nabije toekomst: "In een periode als deze worden we teruggeworpen op onszelf en elkaar. We dragen verantwoordelijkheid naar onszelf, iedereen die ons lief en dierbaar zijn, en ook naar alle andere mensen om ons heen. Het gevoel dat we gebonden zijn aan regels en maatregelen, voelt onnatuurlijk en beneemt ons van een bepaalde vrijheid. Regels en maatregelen die nodig zijn om uiteindelijk met elkaar weer het leven zoals we wensen op te kunnen pakken. Het geeft een droevig gevoel en een ijzige stilte. Niet alleen omdat we onthand zijn en het met z’n allen zo moeten missen. Ook omdat het voor ons als vereniging en bestuur extra zorgen geeft op alle vlakken wat betreft de nabije toekomst. Na alle berichtgevingen en maatregelen die we moeten volgen, maken wij ons dan ook zorgen over onze financiële situatie." Lees hier het hele bericht van de voorzitter >>>
 

25-03-2020 | Voetbal na corona

Op het moment dat de maatregelen in strijd tegen het coronavirus niet meer gelden gaan de poorten van het Ontmoetingspark weer open. Wanneer dit is, is op dit moment nog onzeker. Wel hebben we al plannen klaarliggen voor de invulling van de zomermaanden. Lees meer >>> 


24-03-2020 | Toernooien geannuleerd 

In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn het BOS Bedrijventoernooi (6 juni), Jeugdtoernooi (13 juni) & het Martie Kroezen Toernooi (20 juni) geannuleerd. 


23-03-2020 | Verbod tot 1 juni 

Vandaag werd het volgende door de overheid bekend gemaakt: "Alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen zijn verboden tot 1 juni. De grens van honderd personen verdwijnt, heeft minister Grapperhaus van Justitie bekendgemaakt. Op die manier wil het kabinet de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Op overtreding van de regels komen boetes te staan." Dit houdt in dat de reeds geldende maatregelen (zie hieronder) gelden tot in ieder geval 1 juni. Welke impact dit concreet heeft op de competitie is nog onzeker en hiervoor wachten we de berichtgeving van de KNVB af. 

De KNVB deelde eerder deze week een brief van de bondscoaches Wiegman en Koeman, waaruit we in ieder geval het volgende ook met jullie willen delen: "Eén ding staat voor ons vast; we komen dit te boven. Maar … van deze opponent kunnen we alleen winnen als we het echt met elkaar doen. Geloof in elkaar, vecht voor elkaar, bekommer je om elkaar, laat niemand zakken, nooit. Je hebt elkaar nodig. We hebben met zijn allen elkaar nodig." Lees hier de hele brief >>> 

Samen zijn wij Rigtersbleek!  


18-03-2020 | Ontmoetingspark Rigtersbleek gesloten

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft, in overleg met Sportaal en betrokken partners, besloten de sportparken in Enschede per direct fysiek te sluiten. De sluiting geldt tot tenminste 6 april.
Meer info >>>


15-03-2020 | Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen is per direct nu ook Het Paviljoen gesloten.

Vandaag werd door de overheid besloten dat scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs dicht gaan tot en met 6 april. Al eerder communiceerden we dat er geen wedstrijden, trainingen en grote activiteiten op ons terrein plaatsvinden tot 1 april. Dit is vanaf nu verlengd tot en met 6 april. Het Paviljoen zou geopend blijven, maar vanaf nu is deze ook tot en met 6 april gesloten. Het is niet mogelijk om tot die tijd het Eetcafé en Lunchroom te bezoeken. 

Wij hebben in de afgelopen periode vragen gekregen of mensen op eigen gelegenheid mogen trainen of activiteiten mogen organiseren. Als bestuur raden wij dit met klem af en vragen iedereen om de richtlijnen van de club en de overheid te volgen.  

De ledenservice is op de maandagavond tot en met 6 april ook niet aanwezig op Het Paviljoen. Voor vragen kan contact opgenomen worden met hen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen naar aanleiding van de maatregelen? Neem dan contact op met voorzitter Sara Nijenhuis via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We volgen de berichtgeving van het RIVM en de KNVB op de voet en informeren jullie via de site en social media bij nieuwe ontwikkelingen. Het bestuur komt maandagavond 16-03 tevens bijeen om de situatie met elkaar te bespreken. Wanneer hieruit nieuwe zaken voortkomen volgt hierover uiteraard ook meer informatie. 

 


12-03-2020 | Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond het virus COVID-19 en de daaruit voortvloeiende maatregelen van de KNVB zijn alle amateurcompetities in Nederland tot 1 april stilgelegd.
 
Uiteraard volgen wij deze maatregelen per direct (vanaf 12 maart). Bovendien volgen wij het advies om geen trainingen, oefenwedstrijden en andere grote activiteiten te organiseren op ons Ontmoetingspark. Het Paviljoen blijft wel gewoon geopend op de reguliere openingstijden. 
 
We volgen de berichtgeving van het RIVM en de KNVB op de voet en informeren jullie via de site en social media bij nieuwe ontwikkelingen. 

Lees hier de berichtgeving van de KNVB over de maatregelen >>>


 

Tags:
CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image