De nabije toekomst van v.v. Rigtersbleek

De strijd tegen het coronavirus duurt voort en raakt ons hele land. Via onze site hebben we jullie al met regelmaat op de hoogte gehouden met updates. Vandaag een bericht van onze voorzitter.


Beste leden, vrijwilligers, familie en alle betrokken van De Bleek,
 
Allereerst hoop ik, en is onze wens vanuit het bestuur, dat het goed met iedereen gaat. We hopen dat iedereen gezond is en blijft. En hoe lastig ook, daar waar het niet het geval is, we blijven omzien naar elkaar door middel van een belletje, kaartje of tekstbericht in welke vorm dan ook … Als fysiekcontact niet meer mogelijk is, zijn er gelukkig altijd nog andere mogelijkheden om aan te geven dat we aan elkaar denken en daar waar nodig onze hulp kunnen aanbieden.
 
In een periode als deze worden we teruggeworpen op onszelf en elkaar. We dragen verantwoordelijkheid naar onszelf, iedereen die ons lief en dierbaar zijn, en ook naar alle andere mensen om ons heen. Het gevoel dat we gebonden zijn aan regels en maatregelen, voelt onnatuurlijk en beneemt ons van een bepaalde vrijheid. Regels en maatregelen die nodig zijn om uiteindelijk met elkaar weer het leven zoals we wensen op te kunnen pakken.
 
Dat geldt ook voor onze mooie vereniging! Wie had ooit gedacht dat we naar aanleiding van een, toen nog onbekend coronavirus, van de een op andere dag, per direct alle activiteiten stop moesten zetten? Geen trainingen meer, geen spannende voetbalwedstrijden, geen toernooien, geen maatschappelijke activiteiten, geen lunchroom of Eetcafé … helemaal niets. Het is stil op de velden, het is stil in Het Paviljoen.
 
De aanblik van ons fantastische complex met lege velden, een leeg terras en een kantine zonder muziek, mensen en gezelligheid, geeft een droevig gevoel en een ijzige stilte.
 


Niet alleen omdat we onthand zijn en het met z’n allen zo moeten missen. Ook omdat het voor ons als vereniging en bestuur extra zorgen geeft op alle vlakken wat betreft de nabije toekomst. Na alle berichtgevingen en maatregelen die we moeten volgen, maken wij ons dan ook zorgen over onze financiële situatie. Juist in het jaar dat wij samen het 110-jarige bestaan van onze mooie club willen vieren, wordt met de dag het besef groter dat dit, naast alle andere grote zorgen en vraagstukken, misschien organisatorisch en financieel niet eens haalbaar is.
 
Zoals vele verenigingen zijn wij achter de schermen druk bezig om te zoeken naar alternatieven, omdat in deze periode alles door gaat wat betreft onze kosten en vaste lasten. En dat is lastig als ‘vaste & variabele’ inkomsten per direct zijn geslonken en/ of zijn stopgezet.
 
Het verlies is gigantisch groot. Er is geen kantineomzet. Ook zijn er geen extra inkomsten uit extra activiteiten en toernooien die geannuleerd moesten worden. Daarnaast blijft onze financiële verantwoordelijkheid overeind en moeten we hieraan blijven voldoen. Om jullie een beeld te geven: van 1 maart 2019 tot 1 juni 2019 was onze kantineomzet € 65.000,-. Een bedrag dat we nu mislopen. Geld dat we nodig hebben voor onze vaste lasten en ook voor het onderhoud aan onze complex en de aanschaf van bijvoorbeeld meubels, keukenapparatuur en voetbalmateriaal. Dit soort inkomsten voor verenigingen, wij zijn hierop immers geen uitzondering, is en blijft nodig. Onze contributie is niet toereikend om alles te kunnen dekken en om alles te kunnen betalen als vereniging met onze omvang.
 
Wij hopen dan ook op een ieders verantwoordelijkheid en solidariteit. In deze crisistijd, waarin we in de greep zijn van het coronavirus, is het des te meer dat we elkaar nodig hebben en vasthouden. Dat is ook de essentie van verenigen. Dat geldt voor ons als bestuur, alle leden, vrijwilligers en iedereen die zich verbonden voelt aan onze mooie club. Samenzijn en gezond en financieel stabiel door deze crisis heenkomen is onze hoogste prioriteit en wij rekenen daarbij ook op jullie steun!
 
Blijf gezond & zorg goed voor elkaar.
Samen zijn wij Rigtersbleek!
 
Een warme groet,
 
Sara Nijenhuis
Voorzitter v.v. Rigtersbleek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Lees hier over 'Voetbal na corona tijd bij De Bleek' >>>

 

Tags: ,
CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image