Hervatten trainingen

Afgelopen week was er vanuit de overheid weer een update over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Het nieuws liet ons onder andere weten dat wij onze trainingen voor een deel weer mogen hervatten. Hieronder de update van onze voorzitter.

Beste leden, ouders e/o verzorgers van De Bleek,
 
Afgelopen dinsdag (21 april jl.) was er dan eindelijk het eerste lichtpuntje wat betreft een versoepeling van de maatregelen die ons allemaal zo hebben getroffen in de afgelopen periode. Er mag weer voorzichtig gesport worden, beginnend met de allerjongsten. Voor onze kinderen natuurlijk geweldig nieuws! Het liefst hadden we gehoord dat ons complex weer opengesteld kon worden voor jong en oud, maar helaas is dat nog even niet het geval. Belangrijk is dat we beetje bij beetje weer mogen uitkijken, dat jong en oud elkaar weer zullen treffen en samen weer kunnen genieten van dat wat De Bleek te bieden heeft.
 
Protocollen
Nou is iedereen benieuwd hoe een beperkte openstelling er uit gaat zien. Hoe regel je in coronatijd georganiseerd sporten en trainingen? Eerlijk is eerlijk … wij zijn ook benieuwd. Tot en met 12 jaar. op basis van strenge hygiënemaatregelen, is samen trainen nog niet zo spannend. Dit kunnen en gaan wij regelen. Voor de teams uit de middenbouw geldt dat er getraind moet worden op basis van de nieuwe anderhalvemetermaatschappij. Dat is nog wel een uitdaging!
 
We zijn afgelopen week druk geweest met protocollen uitwerken. Dit op papier zetten is stap 1 en goed te doen als je met elkaar hetzelfde doel nastreeft. Uiteindelijk moet het echter wel werkbaar zijn in de praktijk. Uitgangspunt hierbij is altijd dat we de gezondheid van ieder persoonlijk én de ander vooropstellen. Met dit in ons hoofd, samen met de RIVM-maatregelen brengt ons uiteindelijk tot de volgende eerste stappen van het openstellen van ons Ontmoetingspark.
 
Onderbouw
Op woensdag 29 april gaan we starten met de trainingen van JO7 t/m JO13. Betreft de trainingsdagen en -tijden willen wij ons zoveel mogelijk aan de reguliere momenten houden. Hier en daar met extra ruimte in verband met de wisseling van team. Dit is nodig om opstoppingen te voorkomen en om de hygiënemaatregelen te kunnen waarborgen. 
 
Vervolg
In de eerste dagen willen we kijken hoe het gaat met het op deze wijze hervatten van de trainingen. Dit is namelijk al een aardige groep en we willen er zeker van zijn dat alles goed verloopt. De start van de middenbouw, de kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar, is daarom op een later moment. Volgende week, voor de week van 4 mei, houden we jullie op de hoogte over de verdere invulling en start van de middenbouw. Uiteraard hopen wij op jullie begrip voor deze keuze en vragen we deze groep nog even het geduld te bewaren.
 
In de praktijk
Wat betekent dit alles nu voor jullie als ouder en voor onze kinderen?
 
Alleen op de trainingsdagen en -tijden is ons Ontmoetingspark geopend om te voetballen. Op deze momenten gaat het hek van het slot. Er staan op deze momenten toezichthouders bij de poort en een bestuurslid om de kinderen te ontvangen.  Zoals al bekend was gemaakt: ouders/verzorgers/begeleiders mogen niet op het Ontmoetingspark komen, dus ook niet tijdens de trainingen van de kinderen.
 
Voor vragen over trainingen en praktische zaken op de trainingsdagen zelf, kunt u contact opnemen met onze Jeugdvoorzitter Wouter du Gardijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06- 53695108). 
 
De overbekende regels, de landelijke RIVM-maatregelen, die we allemaal kennen zijn deels aangevuld en worden ook zichtbaar opgehangen langs de velden.
 
Een overzicht van de trainingsdagen en -tijden is hier te bekijken >>>
In dit protocol ook uitgebreidere informatie, waaronder de maatregelen. Lees dit document zorgvuldig door!
 
Peutervoetbal
Belangrijk is nog wel om te melden dat wij bewust hebben gekozen om het Peutervoetbal nog niet te laten starten. De aanwezigheid van ouders/verzorgers is hierbij namelijk een vereiste en door de maatregelen mag dit nu niet. Wij laten het uiteraard z.s.m. wanneer hier verandering in komt.
 
Op weg naar het ‘nieuwe normaal’.
We voelen dat er nieuwe tijden aanbreken. Stap voor stap gaan wij hopelijk weer naar het ‘nieuwe normaal’. Hoe dat er uitziet? Dat weten we nog niet. Maar met de start die we volgende week mogen maken is er een begin.
 
Ik wil langs deze weg alle ouders en leden bedanken voor hun geduld, hun betrokkenheid en het blijven meedenken in deze bijzondere tijd. SAMEN ZIJN WIJ RIGTERSBLEEK! Ook dankbaar voor dat wat op papier is gezet gelijk facilitaire is uitgevoerd door onze medewerkers, vrijwilligers en leden. Van het afzetten van looproutes, het doen van spoedbestellingen, de velden op orde maken en de grote schoonmaak die heeft plaatsgevonden … hier is maar één woord voor: TROTS!
 
Voor nu wens ik iedereen een heel fijne en zonnige Koningsdag toe en blijf gezond!
 
Warme groet,
 
Sara Nijenhuis
Voorzitter v.v. Rigtersbleek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image