Corona-update van de voorzitter

Afgelopen week mochten de jongste leden weer trainen en aankomende week mogen ook de oudere kinderen weer het Ontmoetingspark op. Hieronder een bericht van onze voorzitter Sara Nijenhuis die jullie bijpraat over de stand van zaken in deze coronatijd.
 
De kop is eraf en wat was het geweldig om de kids weer te mogen ontvangen op ons prachtige complex. Mooi om voor de poort de gespannen koppies te zien. Ook was het fijn om te zien dat alle regels keurig werden opgevolgd: van het desinfecteren van de handen, het volgen van de instructies voor de training tot het lopen van de juiste routes aan de hand van de afzetlinten. Eenmaal op het veld was het een mooi weerzien met teamgenootjes en trainers. Even konden de kids weer zorgeloos genieten van de training en het o zo geliefde potje voetbal.
 
De regels werden opgevolgd en elke wisseling verliep vlekkeloos. Dat geeft ons vertrouwen om met elkaar het trainingsschema uit te breiden. Vanaf aankomende week gaan we dan ook de middenbouw verwelkomen op de gebruikelijke trainingsdagen en -tijden.
 
Tijdsloten & toezichthouders
Even voor alle duidelijkheid: op basis van de RIVM-maatregelen en de noodverordening vanuit gemeente Enschede, blijven wij tot nadere orde werken met een streng beleid. We werken met duidelijke tijdsloten qua openstelling van het Ontmoetingspark voor trainingsdoeleinden van onze kinderen in de leeftijd 6-12 jaar en vanaf 6 mei van 13-18 jaar. Op basis hiervan zijn dus bijeenkomsten, vergaderingen en andere clubactiviteiten in Het Paviljoen nog steeds uitgesloten en blijft deze gesloten. Ook tijdens de trainingen waarbij het Ontmoetingspark alleen nog toegankelijk is voor kinderen, trainers en toezichthouders vanuit onze club. Wat betreft de toezichthouders is hiervoor een rooster opgesteld, met dank aan Sonja Lassche. Alleen die leden die op dit rooster staan kunnen op de ingeplande dagen aanwezig zijn.
 
Handhaving
Het is allemaal even wennen en helaas gaat dit af en toe tegen goed bedoelde acties in. Ouders/verzorgers die bijvoorbeeld willen blijven en leden die spontaan langs willen komen om te helpen. Hiervoor is het nog te vroeg. Wij hopen net als u dat daar snel verandering in komt. Belangrijk is dan ook dat er vanuit de gemeente wordt toegezien op naleving van de noodverordening en hier ook handhaving op wordt ingezet. Wat ook niet is toegestaan op basis van de noodverordening, is het zelf wijzigen van bijvoorbeeld de trainingstijden en -dagen, zoals die opgenomen zijn in het protocol. Alle trainers zijn hiervan op de hoogte gesteld en volgen hierin ook het trainingsschema per leeftijdsgroep (onder- en middenbouw).
 
Klik hier voor het vernieuwde protocol met de aanvullingen voor aankomende week.

Hoe ziet aankomende week er dan uit?
Allereerst zijn er geen trainingen op 4 & 5 mei en gaan de trainingen voor alle kinderen tot 18 jaar vanaf woensdag weer van start. Alle trainers van de middenbouw hebben zaterdagochtend, net als de trainers van de onderbouw afgelopen week, een briefing gehad. Hierin hebben ze alle informatie gekregen: over hoe het protocol in de praktijk werkt, wat er van hun verwacht wordt qua hygiënemaatregelen, qua schoonmaak en inzet materialen en hoe de training moet worden gegeven met inachtneming van de 1,5 meter regeling. Wij zijn, samen met onze trainers en toezichthouders, er weer klaar voor om de volgende stap te zetten.
 
Nog even geduld …
Belangrijk is nog wel om aan te geven dat we ervoor kiezen om in team verband te willen trainen, om zo uitsluiting tegen te gaan. Dat is dan ook de reden om met VR1 en de JO19 nog niet te starten aangezien de verschillende leeftijden die ook boven de 18 uitkomen. Ook hebben we in goed overleg met het stichtingsbestuur van onze G-afdeling besloten om deze toppers nog niet te laten starten. Dit in verband met het feit dat er strikt gehandhaafd wordt op de 1,5 meter regel en het Ontmoetingspark grotendeels is afgezet met linten en verplichte looproutes, en dat dit voor een aantal spelers soms moeilijk te begrijpen is. Het allerbelangrijkste is dat is het om plezier moet gaan en wij beseffen maar al te goed dat alle maatregelen en extra regels die er nu nodig zijn om te kunnen trainen, voor extra stress en prikkels kunnen zorgen. Wij hopen dan ook dat naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen, wij onze G-spelers ook weer snel mogen verwelkomen op hun zo vertrouwde voetbalveld.
 
Voor nu wens ik iedereen nog hele fijne dagen toe en blijf gezond. Samen zijn wij Rigtersbleek!
 
Warme groet en tot de volgende wekelijkse update,
 
Sara Nijenhuis
Voorzitter v.v. Rigtersbleek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees ook: Ledenservice in coronatijd


 
 

Tags: ,
CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image