Coronaupdate: wijzigingen vanaf 11 mei

De vlag ging weer uit. Afgelopen week mochten we namelijk allemaal stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Hoe bijzonder!
Iedereen heeft dit op zijn of haar eigen manier gevierd of herdacht, en één ding staat voor ons allemaal vast … dat vrijheid een groot goed is en we elke dag moeten koesteren.
 
Ook kwam er goed nieuws vanuit Den Haag onze kant op. Vanaf maandag 11 mei mogen wij de poort ook openzetten voor alle teams vanaf 18 jaar en ouder. De blijdschap was groot en het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door onze club. In eerste instantie dachten we nog om week 20 te gebruiken voor de voorbereidingen. Juist omdat 11 mei ook de start is in het basisonderwijs en ook de kinderopvang weer gaat beginnen. In de afgelopen weken zijn, in samenwerking met Thuis@ en KOV Hebbes, alle voorbereidingen getroffen om alles vanaf 11 mei voor de opvang gestroomlijnd te laten verlopen. Dit naast alle trainingen in de onder- en middenbouw.
 
Vanaf aanstaande maandag gaat de opvang voor de kinderen van Thuis@ weer plaatsvinden in Het Paviljoen. Thuis@ valt namelijk onder de kinderopvang. Ook hier geldt dat dit alleen gebeurt op basis van strikte regels en maatregelen vanuit het RIVM. Het Paviljoen is alleen geopend voor de kinderen en begeleiders van Thuis@, van 14:00 tot 18:00 uur. Voor clubactiviteiten, vergaderingen, trainingen en andere clubbijeenkomsten blijft Het Paviljoen nog gesloten.
 
Start 18+
Ondanks de extra toestroom waar we vanaf aankomende week mee van doen hebben, zijn we toch overstag gegaan bij het enthousiasme, de grote betrokkenheid en het gezonde ongeduld vanuit onze teams. We gaan aankomende week dus al wél van start met de trainingen voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. In overleg met Stichting Vrienden van de G is besloten om vanaf juni van start te gaan.
 
Afgelopen week zijn alle trainers en betrokkenen op de hoogte gebracht van de noodzakelijke maatregelen en hoe te handelen op ons Ontmoetingspark. Ook doen we een dringend verzoek aan iedereen om alle maatregelen en overige informatie goed door te nemen voorafgaand aan de training! Hierin staan ook de trainingstijden.
 
Bekijk hier het vernieuwde protocol >>>


Wat nog niet gewijzigd is, is de openstelling van het Ontmoetingspark voor trainingen op de zaterdag en zondag. Voorlopig is trainen op deze dagen dus nog niet mogelijk en blijft dit bestuursbesluit staan. Binnenkort wordt dit mogelijk nog herzien, maar op basis van de noodzakelijke organisatie en de huidige handhaving is dit voor nu nog te vroeg.
 
Houd je aan de maatregelen
Voor ons is het belangrijk om, op de juiste manier, iedereen weer de ruimte te kunnen bieden om op basis van de 1,5 meter maatregelen weer lekker te kunnen trainen samen met je teamgenoten en vrienden. Dat betekent ook dat er niet geruild of gewijzigd kan worden wat betreft trainingsdagen en/ of -tijden. Het trainingsschema in het protocol is hierin leidend. Bij het niet naleven van de maatregelen geldt ook dat iemand de toegang tot de training wordt ontzegd. Dat is het laatste wat we willen, maar Ik meld dit nogmaals, aangezien er vorige week (ondanks het protocol) in de middenbouw wat onnodige discussie ontstonden tussen toezichthouders en ouders/verzorgers. Dat wat de toezichthouders aangeven bij het betreden van het complex moet gewoon worden uitgevoerd. Niet om flauw te doen, maar alleen omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gezondheid, en ook die van een ander. Zo blijven we allen, bij het betreden van het Ontmoetingspark, onze handen desinfecteren voordat we richting het trainingsveld gaan.
 
Gelukkig hebben we in de afgelopen weken mogen ervaren dat, ondanks de maatregelen, het plezier zeker niet ondergeschikt raakt tijdens de trainingen! Op het moment dat iedereen de grasmat betreedt, en de bal weer raakt, zijn we allemaal de coronacrisis een beetje kwijt. En zo hoort het ook!
 
Ik wil iedereen dan ook voor volgende week een fantastisch en sportieve trainingsweek toewensen.
Samen zijn wij Rigtersbleek!
 
Warme groet,


Sara Nijenhuis 
Voorzitter v.v. Rigtersbleek 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image