Corona update juli

Vandaag is het 1 juli er zijn er vanaf deze dag weer vele veranderingen in het land rondom de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Hieronder ook vanuit onze voorzitter weer een update over de situatie binnen onze club.
 
Corona proof of Coranavrij? Waar gaan we voor met z’n allen? Voor beide natuurlijk! Coronavrij is alleen nog even een utopie, dus blijven we alles op alles doen om dit hopelijk in de toekomst te bereiken. We gaan en moeten dan ook door met ons ‘Coronaproof Bleek Beleid’.
 
Eigen verantwoordelijkheid
Alle voorbereidingen zijn dan ook in volle gang en het Ontmoetingspak heeft een aardige metamorfose ondergaan. Zoals ik bij de vorige update heb aangegeven mogen we vanaf 1 juli, conform de RIVM-maatregelen de horeca weer openstellen; Het Paviljoen en terras. Als bestuur hebben we besloten dit gefaseerd te doen. Dit doen we in verband met de handhaving vanuit de regio en ook doordat we vanuit het gehele land de signaleren horen dat het erg lastig is om te voldoen aan alle eisen en de uitvoer hiervan. Belangrijk hierin is onze eigen verantwoordelijkheid naar onszelf, onze kids en jongeren, de ouderen etc. Met de basisregels in acht nemend, én kijkend naar de bezetting in de aankomende (vakantie)periode, kunnen wij in ieder geval grotendeels weer open … en houden we ook een ‘corona’ slag om de arm.
 
Het Paviljoen
Goed nieuws voor alle liefhebbers van de heerlijke maaltijden in ons Eetcafé! Vanaf 1 juli is het Eetcafé weer geopend van 17:00 uur tot 20:00 uur. Reserveren hiervoor kan online of telefonisch en moet uiterlijk voor 15:00 uur. Helaas is dit ook het enige, naast Thuis@ en enkele interne vergaderingen op reservering, wat plaatsvindt in Het Paviljoen. Binnen mogen we immers slechts een beperkt aantal personen ontvangen op basis van beschikbare m2 en alleen op reservering. De ruimte is dus beperkt, ook gezien het feit dat er looproutes gemaakt moeten worden en uiteraard de 1 ½ meter nageleefd moet worden. Bovendien moeten we hierbij de mensen controleren en toetsen we onder andere of personen uit een 1-huishouding komen, ze in de afgelopen dagen een Coronatest hebben gehad en nemen we en check af rondom de gezondheid in het kader van koorts en verkoudheidsklachten. Dit alles naast de richtlijnen die voor het dagelijkse leven ook gelden. Zoals je begrijpt: al deze aanpassingen vraagt veel van onze vrijwilligers!
 
Biertuin Rigtersbleek
Niet getreurd! Wij hebben uiteraard iets bedacht waardoor we toch weer gezellig samen kunnen komen. Vanaf aanstaande zaterdag is ‘Biertuin Rigtersbleek’ geopend! In de Biertuin worden de komende maanden alle zomeractiviteiten georganiseerd. Dit start zaterdag met een gezellige Hollandse avond. Uiteraard gelden voor Biertuin Rigtersbleek en het terras ook de RIVM-maatregelen zoals deze opgesteld zijn voor de horeca.
 
Meer info over deze zaterdagavonden in de Biertuin, zoals de thema’s en reserveringen, vind je hier >>>

Terras
Het Paviljoen wordt in juli dus nog beperkt opengesteld. Vanaf 7 juli is iedereen wél weer op het terras welkom voor een kop koffie, thee en het wel bekende biertje na de training. Op de doordeweekse dagen is het terras tot uiterlijk 22:30 uur geopend. In de weekenden zijn de openingstijden afhankelijk van de sportieve en feestelijke activiteiten die plaatsvinden. Wil je meer info over de openingstijden? Neem dan telefonisch of WhatsApp contact op met onze Ontmoetingsclustermanager Sonja Lassche, bereikbaar via 06-54737088.
 
Langs de lijn
Ja, het is weer zover! Met de versoepelingen mogen ouders/verzorgers van onze onderbouwteams, en alle andere supporters, ook weer een kijkje komen nemen tijdens de trainingen en (oefen)wedstrijden. In overleg met de onderbouw stellen wij vanaf maandag 6 juli hiervoor het terein weer open voor de ouders/verzorgers van de jongste teams. Dit geldt ook voor Peutervoetbal, waarbij ouders/verzorgers een belangrijk onderdeel zijn van de training met hun peuter(s). Dit heeft dan tot onze spijt ook lang stilgelegen. We zijn blij dat we de peuters nu ook weer mogen verwelkomen op onze velden! Voor trainingsdagen, tijden en de invulling Peutervoetbal kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgenomen worden met Samir Pieterson. 
 
Voor alle ouders/verzorgers geldt: houdt rekening met elkaar en de kinderen en blijf tijdens de trainingen op 1,5 meter afstand langs de lijn en op de tribunes. Nog enkele belangrijke aandachtspunten: geen ouders/verzorgers, begeleiders of fans in de dug-out of op het veld en bij binnenkomst altijd de handen desinfecteren (ook van het kind).
 
Kleedkamergebouw
De kleedkamers gaan vanaf zondag 5 juli weer open en dan mogen ook de douches weer gebruikt worden. Dit geldt voor teams vanaf de middenbouw tot aan de veteranen. Vanuit de KNVB wordt geadviseerd om hier ook wijs mee om te gaan: ook voor het omkleden en douchen geldt namelijk gewoon weer de 1,5 meter afstand! De volledige verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij de trainers en leiders; daar waar nodig kunnen zij aangeven of er meerdere kleedkamers nodig zijn. Graag per team eventuele wensen voor gebruik z.s.m. doorgeven aan Sonja Lassche. Dit in verband met de schoonmaak en het openstellen van de kleedkamers.
 
Let op: kinderen voor het Peutervoetbal en van de onderbouw komen voor de trainingen aangekleed op het veld en douchen thuis.
 
Zomervakantie
Traditiegetrouw leiden we de zomervakantie in met leuke afsluitingen voor de kinderen van de onderbouwteams. Het ouder-kind toernooi dat in juni op het programma stond kon helaas niet plaatsvinden door corona. Gelukkig kunnen we wel het jaarlijkse Springkussen Festival organiseren voor de kids! Deze vindt plaats in de eerste vakantieweek, op woensdag 8 juli van 10:00 tot 18:00 uur. Toch nog een leuke afsluiting én aftrap voor de zomermaanden. Bovendien zijn we blij dat we deels ook door kunnen gaan met voetbaltrainingen in de maanden juli en augustus. Trainingsschema’s worden per team, via de gebruikelijke kanalen zoals groepsapps, gecommuniceerd. Ook proberen we zoveel mogelijk info hierover te delen via Sportlink en onze onlinekanalen. Voor de trainingen in de onder- & middenbouw geldt dat doorgeven van aanwezigheid via de groepsapps blijft. Zo weten de trainers en begeleiders namelijk wie ze kunnen verwachten en op die manier goed rekening kunnen houden met de maatregelen die van kracht zijn.
 
Tot slot
Zoals jullie begrijpen is met al deze updates het laatst gedeelde protocol niet meer leidend. Bovenstaande geeft weer wat de huidige ‘regels’ en maatregelen zijn binnen ons ‘Corona Proof Beleid’. Dit uiteraard in combinatie met de landelijk geldende maatregelen vanuit het RIVM. Vragen hierover? Neem dan contact met mij op.
 
Rest mij nu niets anders dan iedereen die op vakantie gaat een hele fijne en ontspannen tijd toe te wensen. Hierbij wil ik in ieder geval meegeven: ga wijs op reis & kom gezond weer terug! Voor wie niet op vakantie gaat of de overige weken tijd en zin heeft in wat Bleekgezelligheid: houd ons mooie zomerprogramma in de gaten! Naast de activiteiten in Biertuin Rigtersbleek zijn we immers ook op weg naar ons jubileum op 10 augustus die we niet in stilte laten voorbijgaan …
 
Hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid & in het zonnetje op ons prachtige Ontmoetingspark in de zomermaanden, en in ieder geval bij de start van het nieuwe voetbalseizoen!
 
Warme en sportieve groet,
 
Sara Nijenhuis
Voorzitter Rigtersbleek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image