Ontwikkelingen Voetbalzaken • deel 2

In deel één van de update vanuit adviseur Pascal de Wijngaert stonden we stil bij het tactisch strijdplan, onze voetbalcultuur en het nieuwe trainen. In dit tweede en laatste deel meer informatie over de wijze van trainen vanaf aankomend seizoen, aandacht voor onze trainers én verbinding.
 
Meer trainen om te groeien
Er vonden in de afgelopen periode ook tientallen gesprekken plaats met trainers, spelers en speelsters. Hun stemt telt namelijk! Hieruit kwam onder andere naar voren dat er veel meer getraind moet worden. Alleen zo kunnen de spelers en speelsters zich namelijk ontwikkelen. In het nieuwe seizoen wordt er door de hoogste jeugdelftallen daarom langer getraind. Vanaf september, na de voorbereidingsperiode, is er voor spelers van JO19 de optie om aan te sluiten bij trainingen van Za2 op maandag. Veel spelers van JO19-1 gaan aankomend seizoen naar verwachting dan ook hun opwachting maken bij wedstrijden van Za2. Voor dit team is mede daardoor ook een hogere indeling aangevraagd bij de KNVB en toegekend: ze zijn ingedeeld in de reserve derde klasse. Het eerste elftal gaat de maandag gebruiken om groei in core stability, (duel)kracht, samenwerking en focus te bevorderen. Dit doen ze met behulp van trainingen bij Angelogym en een teambuilding training per maand.
 
Trainers van niveau
Kijkend naar onze trainersstaf voor aankomend seizoen ben ik heel tevreden! We hebben maar liefst drie trainers met het UEFA A diploma en vier trainers hebben ervaring met het trainen van eerste elftallen. Bovendien zijn er 13 (!) spelers van Za1, Za2 en JO19-1 die trainer zijn van een jeugdteam. Dit is uniek en bijzonder te noemen. Veel van hen zijn bovendien in opleiding als trainer. Als kers op de taart: de twee trainsters die reageren op de vacature van de JO15-1. Lynn Wilms (speelsters FC Twente en het Nederlands elftal) en Sophie Pieterson (oud-speelster Rigtersbleek en nu speelsters van FC Twente) zijn het duo dat JO15-1 onder hun hoede gaan nemen (lees meer >>>). In alles merken we dus dat het niveau omhoog gaat, de lat hoger komt te liggen en onze spelers uitgedaagd gaan worden om hun talenten nog veel meer te ontwikkelen.
 
Rigtersbleek, de weg omhoog
Wij zijn bijzonder nieuwsgierig naar het aankomende seizoen en zijn vol verwachtingen. Hopelijk met ons ook alle leden en supporters. Gelukkig kunnen we bijna van start. Aankomende week al verschijnen de eerste teams weer op de trainingsvelden voor de voorbereiding. Aan ons om in de aankomende periode veel jeugdteams te bezoeken en gezamenlijk concreet invulling te geven aan de verbinding tussen het eerste elftal, JO19-1 en henzelf. De spelers zijn namelijk heel erg belangrijk voor die binding. Wij zouden niets liever willen zien dan dat zij invulling gaan geven aan commissies en activiteiten in de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een supportersvereniging of de jeugdactiviteiten commissie. Wat is er namelijk mooier dan voetballen voor een volle tribune? We hopen dan ook dat met de verbinding op alle fronten onze mooie hoofdtribune weer vol komt te zitten met leden, familie en alle andere nieuwsgierigen en geïnteresseerden. Tot ziens op de velden en tot ziens bij de wedstrijden van Za1, Za2 en JO19-1!
 
Enthousiaste & sportieve groet,
Pascal de Wijngaert

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image