Update corona: verscherpte maatregelen

Op maandagavond 28 september vond er een speciale persconferentie plaats in verband met de ontwikkelingen rondom corona. De verscherpte maatregelen die zijn aangekondigd raken ook ons als vereniging. Daarom hierbij weer een update vanuit het bestuur namens onze voorzitter Sara Nijenhuis.
 
Om maar met de deur in huis te vallen: na de persconferentie van gisteravond zijn we helaas weer een beetje terug bij waar het begon. Gelukkig met het grote verschil dat de trainingen en wedstrijden gewoon door kunnen blijven gaan. Alles daaromheen wordt voor de komende weken on-hold gezet. Dit baart ons als club uiteraard zorgen op vele vlakken, maar helaas is de situatie zoals die is.
 
Uiteraard kwamen er gisteren direct al vele vragen binnen over wat wel en niet kan vanaf nu. Heel begrijpelijk en middels dit bericht hopen we hierin duidelijkheid te geven. Om te beginnen alle maatregelen op een rij die ons aangaan.

  • Alle trainingen en wedstrijden zijn zonder toeschouwers. Dit houdt in dat ouders/verzorgers per direct, ingaande op 29 september, niet meer aanwezig mogen zijn op ons Ontmoetingspark. De eerder gehanteerde maatregelen voor het halen en brengen van de kinderen zijn dan ook wee van kracht. Bij de hoofdingang gaan wij weer een ‘Kiss & Ride’ realiseren. Bovendien zal er ook weer toezicht zijn bij de poort om alles in goede banen te leiden.
  • De personen die wel aanwezig mogen zijn bij de trainingen en wedstrijden, naast de spelers van het spelende team, zijn de trainers & leiders van ieder team. Uiteraard is de arbitrage ook welkom tijdens de wedstrijden, en dus ook de grensrechters van onze teams.
  • Voor en na de trainingen en wedstrijden op ons Ontmoetingspark is Het Paviljoen voor horeca doeleinden gesloten. Dit geldt ook voor de Rigtersbleek tent, het terras en de Zomertuin. Wanneer jij klaar bent met een training of wedstrijd verlaat je dan ook direct het Ontmoetingspark.
  • Op wedstrijd- en trainingsdagen is het ook niet toegestaan om te blijven hangen om een andere wedstrijd of training te bekijken; op dat moment ben jij namelijk een toeschouwer en die zijn niet welkom.
  • Het Paviljoen is gesloten, met uitzonderingen voor onze medewerkers, vrijwilliger en medewerkers van Livio. Ook de maatschappelijke projecten, waaronder Thuis@Rigtersbleek, blijven doorgang vinden aangezien deze niet vallen onder sportactiviteit en daarmee buiten gebruik van sportkantine vallen.
  • De komende weken zijn ook ons Eetcafé en Lunchroom gesloten. Dit met name om verwarring te voorkomen. Deze activiteiten vallen onder horeca, maar wij willen duidelijkheid creëren naar onze leden toe en zoveel als mogelijk voorkomen om bezoekers te ontvangen.
  • Het Peutervoetbal moeten we, tot onze grote spijt gezien het enorme succes, voorlopig ook annuleren. Het Peutervoetbal vindt immers plaats in aanwezigheid met ouders/begeleiders.
     

Vanuit de Rijksoverheid zijn er ook nog nadere toelichtingen op bijvoorbeeld het bezoeken van de uitwedstrijden. Op hun site zijn veel gestelde vragen terug te vinden. Hieronder twee vragen uitgelicht. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer info over de coronamaatregelen in de sportwereld >>>
 
Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
 
Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
 
Voor nu zijn bovenstaande maatregelen voor ons het meest aan de orde. De aangekondigde maatregelen zijn, zoals gisteren in de persconferentie aangekondigd, tot en met 20 oktober van kracht.
Wij hopen als bestuur op jullie begrip en geduld. Ook wij zijn immers aardig overvallen door de nieuwe restricties en maatregelen. We blijven jullie via de site de komende periode informeren over de verdere ontwikkelingen.
 
Alle maatregelen die op dit moment gelden zijn ook terug te vinden op onze coronapagina >>>

Blijf gezond en het juiste doen voor u zelf en die u lief en dierbaar zijn, want samen zijn wij rigtersbleek.
 
Namens het bestuur,


Voorzitter Sara Nijenhuis
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Tags:
CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image