ORGANISATIE

HOOFDBESTUUR

Het bestuur is verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken binnen de voetbalvereniging. Binnen het bestuur zijn diverse taken toegewezen aan een verantwoordelijk portefeuillehouder. Deze fungeert daarvoor als eerste aanspreekpunt.

Binnen de vereniging zijn diverse afdelingen en commissies actief om de vereniging in goede banen te leiden. Meer informatie leest u op de betreffende pagina’s. Streven van het bestuur is dat zij zelfstandig hun verantwoordelijkheden oppakken. De leden van het bestuur maken onderdeel uit van een commissie of afdeling, waardoor er korte lijnen zijn met het bestuur.

Sara Nijenhuis

Voorzitter

Hans Vossesteijn

Vicevoorzitter

Monika Dore – Weinreder

Secretaris

Pascal de Wijngaert

Voetbalzaken

Mauro Kampman

Juridische zaken

Rogier Akkerboom

Penningmeester

Wouter du Gardijn

Algemeen bestuurslid

SPORTIVITEIT & RESPECT

Sportiviteit & Respect begint op het veld. Iedereen die betrokken is bij v.v. Rigtersbleek draagt deze verantwoordelijkheid uit. Wij willen iedereen die betrokken is bij onze vereniging attenderen om je goed en netjes te gedragen in en om het veld.

 Rigtersbleek heeft de ambitie om de beste jeugdopleiding van Enschede neer te zetten. Om dit doel te realiseren zijn plezier, respect, samenwerken én tijd essentieel. Hierbij proberen we het eenvoudig te houden, oftewel zoals Johan Cruijff zei: “Voetbal is simpel.”

Bij Rigtersbleek is “voetbal” een verenigingsactiviteit, geen consumptiegoed.

Plezier
Wij vinden het belangrijk dat iedereen plezier heeft bij v.v. Rigtersbleek. Hierbij kijken we verder dan alleen de speler. Ook de tegenstander, leiders, trainers, arbitrage, vrijwilligers, supporters, ouders en sponsoren moeten plezier hebben rondom de voetbalbeleving van de kinderen. Door zorgvuldig te kijken naar de wensen en het niveau van het kind zorgen we voor een maximaal leereffect en hierdoor voor het nodige zelfvertrouwen en plezier.

Respect
Het is een hot item in de voetbalwereld en zo ook bij v.v. Rigtersbleek. Zonder respect geen voetbal. Wij vinden het belangrijk dat leden en bezoekers van de vereniging respect tonen in de breedste zin van het woord. Om dit kracht bij te zetten zijn er enkele richtlijnen opgesteld voor de jeugdleden.

Veilige sfeer
De jongste spelers, in de leeftijd van 5 á 6 jaar, maken in een veilige sfeer (op het eigen sportcomplex) kennis met het spel. Dit gebeurt zonder dwang van trainers en ouders. Zo leren de kinderen stap één van het voetbal: balbeheersing. Tegelijkertijd leren ouders/verzorgers geduldig te zijn en op de juiste wijze supporter te worden van hun kind.

Kennis spelregels
Tweedejaars JO19 spelers dienen voldoende kennis te hebben van de spelregels van het voetbal, zodat ze binnen de club ook kunnen optreden als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. Spelers vanaf elf jaar nemen samen met hun ouder/verzorger deel aan ouder/kind wedstrijden. Dit heeft als doel om op een speelse wijze de spelregels te leren kennen. De kinderen die 13 jaar zijn krijgen een korte scheidsrechtersopleiding van één dag. Jeugdspelers die 16 jaar of ouder zijn fluiten op zaterdagochtend de jeugdwedstrijden. Hierbij worden ze begeleid door ervaren KNVB-scheidsrechters. Wanneer een speler interesse heeft is het mogelijk om een gratis KNVB-scheidsrechtersopleiding te volgen.

Trainersopleiding
Van de voetbaltrainers wordt verwacht dat zij een KNVB-trainersopleiding hebben gedaan. Op deze wijze kunnen we erop vertrouwen dat kinderen leveren voetballen en in teamverband met elkaar leren samenwerken. Wij zijn van mening dat dit de prestaties verhoogt én het spelplezier van allen bevordert. Leiders en coaches van de jeugdteams nemen intern meerdere malen per jaar deel aan bijeenkomsten, waarin handvaten gegeven worden om een team op een efficiënte en plezierige wijze te begeleiden

OPENINGSTIJDEN

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag/Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek

G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede
T. 053 – 435 92 39

Tonen in Google maps

Gebruiksvoorwaarden

Privacy Policy