Senioren

Een moeilijke periode

Januari 2020 was een belangrijke fase voor onze voetbalclub. Op een bijzondere ALV werd besloten om met ons 1e elftal over te gaan naar het zaterdagvoetbal. Op dat moment stond het team onderaan in de zondag 1e klasse en zat er geen 2e elftal meer achter. Met vereende krachten werd er een vijfjarenplan opgesteld met als titel: “Rigtersbleek, de weg omhoog” met als doelstelling om in 2025 weer de hoogst spelende Enschedese voetbalclub te zijn. De coronamaatregelen gooiden roet in het eten in het eerste jaar in de 4e klasse zaterdag (seizoen 2020-2021),. Het eerste eindigde het seizoen na 4 wedstrijden en 10 punten op de 1e plaats maar kon niet promoveren.

Het seizoen erna (2021-2022) werd het seizoen afgesloten op de eerste plaats en was het kampioenschap een feit. Ook bereikte het 2e elftal in hun 1e volledige seizoen een verdienstelijke 4e plaats en konden ook zij promoveren door de aangepaste promotieregeling van de KNVB.

De weg omhoog

In het seizoen 2022-2023 speelt ons 1e elftal in de 3e klasse onder leiding van hoofdtrainer Janwillem van Holland. Ons 2e elftal speelt in de reserve tweede klasse onder leiding van Samir van Pieterson. Het eerste elftal heeft de ambitie te promoveren. Het tweede elftal kan alleen deelnemen aan de promotiepoule in de voorjaarscompetitie, door zich in de najaarscompetitie bij de eerste vijf te spelen. Hier spelen 8 teams in een volledige competitie, waar alleen de kampioen kan promoveren.

Naast deze prestatie-elftallen is er ook een groot aantal recreatieve teams actief. Op de zaterdag is dat het 4e team en onze 023. Op de zondag spelen het 2e, 3e en 4e team op een recreatief niveau, waar gezelligheid en spelplezier hand in hand gaan.